GODT GÅET SMÅBØRNSFORÆLDRE + EN OPFORDRING

Forleden var jeg på café alene, og ved siden af mig sad to veninder og den ene venindes lille søn. De hyggede sig, snakkede og grinede. Men det var også tydeligt, hvor krævende det at være småbørnsforælder, når man skal forene to verdener. Barnets verden, der bl.a. handler om at ville ud på toilettet hele tiden, fordi der er malet palmer på væggen derude, om at putte fingrene ned i flødeskummet på kakaoen, fordi det ser så blødt ud, og at ville tegne på caféens aviser med grøn tush.

Og så voksenverdenen der handler om snak med snak på. Og så lidt mere snak og bla bla bla. Det er ikke den mest afslappende ting i verden at fokusere sin bevidsthed dels på barnets verden med de mange gøremål, og dels på venindeverdenen med de mange ord.

Så HATTEN AF FOR ALLE JER, der dagligt manøvrerer rundt i sådan en virkelighed med nerverne nogenlunde i behold. Det er så sejt.

Veninden gik med drengen ud på toilettet 3 gange for at se på palmerne derude og snakke om aber. Og alle 3 gange væltede hendes stol bagover. Med et brag. Fordi den var læsset med poser med nyindkøbte shoppingvarer. Og så hele den der købmandsbutik, de fleste slæber rundt på, når de har små børn.

1. gang stolen væltede, da hun rejste sig, kom hun med et overrasket udbrud.

2. gang den væltede lød det: “Nu får jeg snart stress af alt det lort her.

3. grinte hun, fordi det var urkomisk.

Jeg sad og tænkte på, at det var vores forbrugersamfund i en nøddeskal. Stolen der ikke kan stå selv under vægten af alt ‘det lort’. Hvis vi ønsker at skabe et trivselssamfund i stedet for et forbrugersamfund, indebærer det så ikke, at vi lader være med at købe så uendeligt mange ting hele tiden? Dimser der forfører os i øjeblikket, men derefter efterlader rod eller en tom fornemmelse med lyst til at jagte nye dimser. Så vi iler mod genbrugspladsen for at huset ikke drukner i dimser.

Jeg var i hvert fald glad for at se den stol blive væltet 3 gange og blive mindet om, at forbrugerisme ikke bare er dybt komisk, men tragikomisk, fordi der er en planet, der lider under det. Det må være vores pligt at hjælpe vores børn til at forstå det.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
  • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


  • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

    "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

    "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

    "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

    "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

  • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

    Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
    Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.