GEMMELEG

Børnene legede gemme. Mikkel og jeg var også med, og det var sjovt. Vi var mange samlet i familien, og pludselig kom en pige og græd. Et af de andre børn havde skubbet hende ud fra gemmestedet, så hun blev fundet.

Surt show, det må man give hende ret i. Men hendes mor synes, det show var så surt, at hun foreslog datteren i stedet at sidde at tegne. Og altså træde ud af legen i stedet for at komme op på hesten igen. For at trøste og skåne og spare sit barn for nederlag.

Jeg tror, vi forældre kommer til at gøre vores børn mange bjørnetjenester på den konto.

Når vi skåner og bekymret overbeskytter, giver vi dem ikke oplevelser af, hvor meget de egentlig formår. Det vat vi prøver at pakke dem ind i, river livet under alle omstændigheder af på et tidspunkt, og så vil selv en stille berøring føles voldsom og overvældende.

Men for at barnet får kraften og lysten til at springe op den store hest igen, kræver det ofte forståelsen. Forståelsen er den pusten på såret, der lindrer så meget, at man igen kan løbe videre. Men nogle gange er afledningen nok. Det var den her, da Hannah opfordrede til kildeleg med pigen, der efter kort tids hvinende fryd selvfølgelig var klar til at gemme videre i stedet for at isolere sig ved tegnepapiret.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.