Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
FRITIDSAKTIVITETER
Jeg talte med en pige i 1. klasse i dag. Der var havedag på Hannah og Rebekkas skole, og jeg gik og fejede sammen med pigen. Vi arbejdede godt sammen, mens vi sludrede om alt fra, hvordan fødselsdage fejres i vores familier, støvet på fliserne, til hvad man går til efter skole.
Pigen havde både gået til svømning, karate og dans, men gik ikke til noget i øjeblikket. “Er det rart nok?” spurgte jeg.
“Ja, for så skal man ikke noget lige pludselig.”
Jeg synes, hun har ret. Når man går til noget, er det altid på et bestemt klokkeslæt. Og det betyder, at man skal afbryde det, man er i færd med, for ikke at komme for sent til den ugentlige aktivitet. Da mange børn ikke har deres forældres tidsskemaer i hovedet, opleves det bare som om, at nu skal vi lige pludselig afsted, og vi skal skynde os for ikke at komme for sent.
Men der er mange fordele ved at ungerne går til noget, som selvfølgelig opvejer det, at man hænger i en klokkestreng for at nå det hele. Bare det ikke er hele tiden, at tiden skal styre det hele. Bare der er tid nok til også at trække vejret helt i bund, som Anna Skyggebjerg siger. Det er kun vi forældre, der kan finde den balance, som alle kan trives med. Og indimellem kræver det et nej til noget, barnet bliver ulykkeligt over ikke at få lov til. Men det er os, der har overblikket over hverdagen og må træffe beslutningerne på baggrund af det overblik.