FREDAGSINSPIRATION #3: OM LYST

Denne fredag er det tid til det 3. gæsteblogindlæg af Ingrid Skov – denne gang om lyst… Ingrid arbejder med moderne kropsarbejde og hjælper med til, at mennesker bygger et overskud op i hverdagen med en stærk balance fra vores indre kerne til den yderste fingerspids.

Her kommer Ingrids berigende ord – gør dig selv den lystfuldte tjeneste at læse med:

EJ BLOT TIL LYST

DET ER FAKTISK RAMME ALVOR.

Hvad har du har lyst til?

Hvad kunne du kunne tænke dig?

To meget forskellige spørgsmål. Lysten er sanselig. Den bor i maven, ikke i hovedet.

Børn er fulde af lyst, som voksne bruger en del energi på at pille ud af dem. Det er næsten definitionen på at blive « moden », at man kan tilsidesætte sine lyster. For sådan er livet jo indrettet. Man kan ikke få alt hvad man peger på. Man kan ikke bare gøre det man har lyst til. Det må de hellere se at få lært!

Hvornår bliver man voksen, når man får børn?

Voksne opdeler livet i arbejde og fritid. Hverdag og ferie. De skelner mellem pligt og fornøjelse. Mellem fornuft og drifter. Voksne er ansvarsfulde, ellers er de «som børn» og det er i denne sammenhæng ikke positivt ment.

I «primitive samfund» ser man voksne danse, grine, klappe og synge. Det gør voksne kun ved særlige lejligheder på vores breddegrader, som regel når børnene er puttet. For når ansvarfulde voksne giver sig selv lov til at slippe tøjlerne og lukke luft ud af ventilen, er presset ofte så voldsomt, at de så helt slipper jordforbindelsen. Så er det bedst børnene ikke kigger på.

Er jeg for hård i min fremstilling?

Ok så svar mig:

Hvilke associationer får du, når jeg taler om lyst?

Erotik? mad?  hvile?  frihed?  nærhed? kærtegn?  tryghed?  natur?  ro? tid? glæde og grin?

Får du nok?

Prøv at lægge mærke til hvad du bliver irriteret over, når du er træt. Det er som regel en pejlesnor for det, du dybest set savner.

Folk, der griner uhæmmet på gaden?  Unge der kysser, som om de var alene i verden? Børn, der skråler af glæde? Gamle, der nusser i haven? Folk der «realiserer sig selv»?

Prøv at lade dig inspirere, istedet for at blive irriteret, når andre følger deres lyster. Tilfredse mennesker er mere omgængelige end utilfredse mennesker. De er mere tålmodige og spreder mere glæde. Så faktisk ville det være en god gerning hvis du tog ansvar for at tilfredsstille dine behov. Det er ikke så farligt som det lyder…

- Husk, din glæde er ikke at på nogens bekostning, der er nok til alle

- Det bedste eksempel du kan give dine børn er at passe på dig selv

- Udtryk dine behov, forvent ikke at andre kan gætte hvad du trænger til

- Gør ikke dig selv til offer for de ydre omstændigheder, så kommer du ikke videre

- Glade forældre giver glade børn …så hvad venter du på ?

- At være eller ikke være glad …Det er faktisk ramme alvor …

Tag bogen «Livet er en Gave» af Gill Edwards med på ferie. Den kan lånes på biblioteket, og den er fantastisk !

Kærlig hilsen

Ingrid

PS: – Det er mig, Louise, der skriver igen. – Der ligger mere inspiration til nydelsesfulde stunder, der bygger vores overskud op, lige her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 17. juni 2012 kl. 13:13 | Permalink

  Deler denne :)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.