FREDAG

Min svigermor har fortalt mig, at dengang Mikkel var barn og levede et familieliv med søster, far og mor, fandt de på et tidspunkt på, at fredag skulle være en rigtig familiedag. Sådan en hvor alle glade laver noget sammen, fælles projekter og rigtig hygger sig og nyder hinandens selskab. Det er ca. 30 år siden (Mikkel bliver 40 i denne måned), så hun husker ikke, hvad de præcist fandt på, udover at de en af gangene lavede et fuglehus sammen.

Det gik på skift med at bestemme fredagens projekt, og da det en fredag var Mikkels tur, spurgte han, om de dog ikke bare kunne se noget fjernsyn sammen…

Det viste sig, at de alle åndede lettede op, og projektfredagen havde fra den dag set sit endelige.

Når det bliver fredag, er de fleste mennesker trætte efter en lang uge. Man kan blive så grueligt skuffet, hvis man sætter sig op til alt muligt, i stedet for bare at lade timerne gå med at hver sysler med sit i et stilfærdigt samvær eller man gør noget sammen, hvis det falder nogen ind, og det lige passer.

Herhjemme står der gerne på burger eller pizza på menuen, for energien er ikke til den store kokkerering, og uden for X-faktor-sæsonen, har vi småabstinenser, fordi det da bare er for hyggeligt at have et fast fælles ritual, der absolut intet kræver. Man skal blot lade sig underholde.
Jeg elsker fredagene efter jeg har sluttet fred med, at det mest enkle er det, vi alle har brug herhjemme netop på denne dage i ugen. Men jeg gjorde det faktisk først, da min svigermor fortalte mig om deres projektfredage, fordi jeg indtil da tænkte, at NU var det blevet weekend, så NU skulle den have fuld skrue med planer og aktiviteter.
Det er vigtigt at lære at afstemme sine forventninger med virkeligheden. Mikkel er supergod til, og jeg spørger ham indimellem, hvordan man gør, og om han ikke kan lære mig lidt om det. For så bliver livet simpelthen lettere.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.