FRA KANTSTEN TIL BABYBÆNK

Er det her ikke noget af det mest kedelige, du længe har set?


Det er kantstenen på den p-plads, hvor vores bil holder. Da pigerne og jeg gik ned til bilen i morges, ænsede jeg overhovedet ikke den kantsten, fordi den jo er så kedelig. Men Rebekka står pludselig og tæller. Jeg fryser og beder hende om at gå ind i bilen:

12, 13, 14, 15, 16. Der kan stå 16 babyer her ved siden af hinanden.” Er det ikke vildt. Børn ser og oplever de vildeste ting – kan få så meget ud af intet. En kedelig kantsten lagt af 16 sten – ja selvfølgelig er det da oplagt at forestille sig, at der lige er en sten til hver, hvis der nu skulle komme 16 babyer forbi!

Ej, hvor det minder mig om vigtigheden af, at vi voksne så ofte som muligt husker, husker, husker at trække vejret i bund og lade tiden stå stille. Så børnene kan få lov til at forvandle det grå til et bombardement af farver med deres fantastiske fantasi. Og så vi kan få glæde af børnenes magiske evner.

Du får lige en til af Rebekkas fortryllelser af noget kedeligt til noget helt skønt. Da hun i forgårs skulle falde i søvn, bad hun mig nævne en ting, der var virkelig kedelig. Hun tænkte, at hvis hun nu tænkte på det, så ville hun hurtigere falde i søvn.

Jeg foreslog kørsel på motorvejen. “Ja, måske” svarede hun, men forsatte: “Nogle gange er det nu meget sjovt. Hvis man ser nogle skægge ting ud af vinduet og så kan man nemlig også sidde og tænke i sit eget ro.

“Sidde og tænke i sit eget ro” – er det ikke bare fine ord? Det vil jeg huske at nyde, næste gang jeg er passager i en bil.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Anne
  Skrevet d. 2. marts 2011 kl. 11:27 | Permalink

  Skønt som børn kan se nogle helt andre ting, end vi andre ser!

  Min datter på 4 kom med denne fine betragtning, da vi var i Kattegatcenteret for nylig: Hun lagde mærke til en stime fisk og sagde så: “Se, de der fisk er til gymnastik!” – for de bevægede sig jo i samme mønster alle sammen!

  Herligt, synes jeg!

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.