FORTÆLLESTUNDER


Børn elsker historier. Med fjerne blikke og ro i sjælen lytter de betaget, nysgerrige og med taknemmelighed til ord, der giver dem oplevelsen af at dele fantasiens fryd med den voksne, der ellers så nemt bliver så praktisk og kedelig. Som forælder og lærer er historier en gave sendt fra himlen, hvis man ønsker nærhed, ro og udvidelse af børnenes og teenagernes horisont.
Slip for gaberiet
Prøv at lade bogen stå i reolen, og fortæl frit fra leveren. – Det har bl.a. den positive effekt, at du slipper for gabe-syndromet, som de fleste voksne lider af, når de læser højt. – Når du fortæller og ikke læser højt, bliver hjernen nemlig ikke sat på autopilot, og du slipper for at læse dig selv i søvn.
Genfortæl dine ynglingsfilm
Hvis ikke du kan finde på nogen historier selv, så brug det fuldstændig enkle tricks at genfortæl film, du har set, som har rørt dig bare en lille smule. Hvis der var scener, du ikke har lyst til at indvie børnene i, så spring dem let og elegant over – der står ikke nogen dansklærer på spring og tjecker om dit resume var fyldestgørende. Nej, der sidder bare store glade øjne, der elsker hvert af dine ord.
Tre glade cykelmyg
Prøv det – i morges genfortalte jeg gårsdagens søndagsfilm “Evan du almægtige”, mens vi cyklede de 20 min. til skole, og aldrig er cykelturen gået så hurtigt, for vi var helt opslugte alle 3. Det var bare så hyggeligt.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.