FORFILM

Nå, men vi var jo inde at se Kung Fu Panda 2. Fik jeg sagt, at den var helt vildt sej?

Forfilmene til gengæld… Jeg sad og græmmede mig. At man kan være det bekendt. Altså, man viser en film, som er tilladt at se for børn over 7 år. Og så sætter man en forfilm på, der er så skræmmende, at den først må ses af børn over 11 år. Klippene fra Harry Potter 7 fik det til at løbe koldt ned af min ryg og fik man mave til at snøre sig sammen, for det var virkeligt virkeligt dystert, dunkelt og meget voldeligt.

Jeg ville ønske, de voldelige elementer i film engang forsvandt. For jeg tror ikke, de gør os godt. Hverken os eller vores børn. Omend vi ikke bliver koldblodige dræbermaskiner, tror jeg, at hver gang vi bliver skræmte, trækker vi vores følehorn lidt tilbage, så vi bliver en smule mindre sensitive. Sådan at det på den måde bliver lidt sværere at sætte os i andre menneskers sted og fornemme vores egne og andres behov.

Nogle af vores venner har børn, som ret tidligt fik lov til at se med, når der var Ringenes Herre. Men da den yngste dreng i sin skovbørnehave kom til at snitte sig i fingeren, så det blødte, græd han fortvivlet. Han fortalte bagefter sin mor, at han virkeligt troede, han skulle dø. For det var normalt sådan i Ringenes Herre, at når der var blod, så var der også nogen, der døde.

For ikke bare at lyde som en sur, brokkende dame, vil jeg føje til, at jeg er en sur, brokkende dame, der prøver at gøre noget ved det, hun brokker sig over. Så jeg har hermed besluttet at skrive ind til Nordisk Film, eller Danske Biografer, eller hvem det mon er, man skal kontakte, hvis man vil klage over forfilm, der ikke mathcer publikums alderstrin. For de kan ikke være det bekendt.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.