FORÅRSSKO – OG HAT & BRILLER!

Hannah mangler forårssko! I forrige weekend var vi i skobutikker for at finde hendes str., og så har planen været, at skoene skulle findes på nettet og købes dér til en forhåbentlig billigere pris.

Hun har brugt timer på at finde de rette sko på nettet, og hun havde ét ønske for den weekend, der lige er gået – nemlig at vi fik bestilt det par, hun havde fundet – dem her:
Det løfte burde være til at holde, så det blev givet af mig forleden dag – i et lemfældigt øjeblik viste det sig…
For jeg havde ikke overblik over konsekvenserne af, at weekenden i den grad stod i familiens tegn:
 • Fredag hentede jeg min skønne niece og var med hende til ridning. Herefter kom hun og ligeså skønne brormand med hjem for at overnatte hos os, så forældrene kunne feste.
 • Lørdag formiddag bliver ungerne hentet igen, og der skal lige sludres en hel masse med min kære svigerinde.
 • Et øjeblik efter dukker mine forældre op – for de er inviteret til frokost, idet min søster fra Jylland og en af mine andre dejlige niecer kommer lidt efter. Hygge hygge og det store frokostbord.
 • Rebekka og kusine nr. 2 fra Jylland skal om aftenen køres frem og tilbage til Christopher-koncert (dét er en historie for sig, jeg snart må fortælle om.)
 • Nå, søndag efter frokost drager søsser og niece 2 hjem til Jylland, hvorefter mine svigerforældre en halv time efter kommer til eftermiddagshygge.
 • Da de er gået smider vi os alle 4 på sofaen og ser Matador, og da vi har spist aftensmad er kl. 20.30.
Hmm, der var noget med nogle sko, der skulle bestilles…

Mikkel og Hannah går i krig med opgaven. Computeren driller, den rigtige str. kan ikke findes, skoene er dyrere end Hannah troede, og alt går op i hat og briller. Hannah veksler mellem bebrejdelser som “Det var det eneste ønske, jeg havde for denne weekend, det eneste” og dårlig samvittigheds frustrationer over at følge sig til besvær udtalt med martyrstemme: “Jeg kan da også bare bruge mine hullede Vans, det kan jeg da sagtens.”

Sådan er virkeligheden nogle gange. Det gik galt længe inde, computeren drillede og hjemmesiderne skuffede. Nemlig da Mikkel og jeg sagde ja til at holde vores løfte – selvom kl. var puttetid. Vi havde uden tvivl dårlig samvittighed over, at skokøbet ikke var blevet prioriteret højere. Men altså – det havde ligesom ikke været muligt med alle de kære mennesker, der hele tiden dukkede op. Og et par dages venten fra eller til, kunne Hannah såmænd nok klare.

Det er vigtigt, at vi forældre øver os i ikke at basere vores beslutninger på konfliktskyhed og dårlig samvittighed. Det er ikke noget godt beslutningsgrundlag. Det er derimod almindelig sund fornuft.

– Vi skal selvfølgelig bestræbe so på at holde, hvad vi lover. Men vores børn tager ikke skade af, at løfter brydes en sjælden gang imellem – tværtimod erfarer de, at livet nogle gange overhaler indenom. Og hvis vi samtidig undskylder for det brudte løfte og siger vi forstår deres skuffelse, så kan de sagtens håndtere det.

Hannah faldt til ro til sidst. Da hun fik en dobbelt undskyldning – for at skokøbet altså ikke skete denne aften, og for at vi overhovedet gik i gang med forsøge på et alt for skørt tidspunkt.

PS: Det er den kommende torsdag aften, at Mikkel-manden står for den første intro dette forår om det fantastiske bæredygtige boligbyggeri Karise Permatopia, som etableres fra begyndelsen af 2015 1 time fra København. Se mere herpermatopia.dk.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.