FORÅRSFORNEMMELSER

Forleden var jeg sammen med en ven jeg har, der er godt oppe i årene. Hun har haft et hjertetilfælde for nogle år tilbage, og har siden da været utroligt opmærksom på kolestoroltal og den slags. I en sådan grad at det faktisk har påvirket hendes livskvalitet negativt.

Nå, men der var chokoladekage på bordet, og efter et stykke tid skar hun det mindste stykke, jeg nogensinde har set, tog det undseligt op på sin tallerken og sagde undskyldende ud i rummet “Ja, jeg burde jo ikke“.

Det går altså ikke. Det vi beslutter at gøre, må vi gøre med glæde. Vi forgifter vores system med undskyldninger og beklagelser, hvorimod vi løfter os selv, når vi fuldt og helt nyder det, vi gør. Når vi tillader os selv at nyde det, der er rart – virkeligt værdsætte det og unde os selv det – så varer nydelsen også meget længere, at vi får langt mindre lyst til alt det, der ikke er godt for at få for meget af.

Det er vigtigt, at vi lærer vores børn, at vi hver især fortjener det bedste. Og at når noget er rart og vi vælger det til, så skal vi bare nyde løs.

I går trængte jeg til at nyde noget forår. Men i en tid med frostsprukne hænder, vinterbleg hud og grå himmel bliver der ikke just givet forår ved dørene, så det måtte bringes herhjem. Og det blev det så. Jeg besluttede ikke at tænke på, om jeg mon nu brugte lidt for mange penge på lidt for mange blomster. For jeg var forårstrængende, og jeg hengav mig i den grad til nydelsen – og se, hvad jeg kom hjem med.Er de ikke bare helt vidunderlige. Jeg købte også kirsebærgrene, og det bliver da for skønt, når de springer ud.

Forresten – hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev indenfor 1 uges tid får du det seneste, som giver 3 genveje til mere livsglæde i hverdagen.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized og tagget , , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.