FLOW

Vi mennesker er i flow, når der er en god balance mellem ydre udfordringer og indre formåen. Altså når det, vi laver ikke er for svært for os – for så frustreres vi, og ej heller for let – for så keder vi os. Flow er en skøn tilstand, hvor vi er ét med det, vi laver og ikke tænker på lige om lidt, på to-do-lister, ikke føler os forkerte, men hvor alt bare falder helt i hak.

Derfor tror jeg ikke på, at vi kan være i flow hele tiden. Fordi livet tit giver os noget at arbejde med, der er så udfordrende, at vi virkeligt skal stå så meget på tæer, at det slet ikke føles flow-agtigt, men bare hårdt og hektisk. Og det er vel egentlig helt ok, fordi vi lærer og vokser en hel masse. Sådan skal det bare ikke være hele tiden. For så glemmer vi, at livet også er en nydelsesfuld rejse.

Jeg tror, vi kan være meget mere i flow, end vi måske drømmer om. Hvis vi er opmærksomme på, hvad vores indre formåen er. Lige nu. For hvis vi kan mærke os selv, har vi ofte mulighed for at vælge de udfordringer, der matcher vores formåen.
 • Når vi som forældre er helt udmattede, så tænker vi ikke på, at det er Påske, og vi derfor burde male æg med vores små unger. Så krammer vi vores børn og siger, vi har brug for at sidde og stirre ud i luften i lidt tid. Mens vi lytter til vores yndlingssang.
 • Når skolelæreren har PMS, så er det ikke dér, eleverne sættes i gang med den krævende projektopgave. Så tager man derimod quiz-bogen ned fra hylden eller siger, der er læsetid.
 • Når vi kigger på vores to-do-liste, så vælger vi det, der matcher vores overskud.
 • Når vi kommer trætte hjem fra arbejde, så går vi ikke i gang med oprydning og madlavning med det vuns. Så bruger vi 10 min. på noget, vi holder af. Fjerner blade i haven, drikker en kop te, ringer til en veninde eller sætter os ned på gulvet med børnene og ser, hvad der sker.
 • Når vi lige er blevet opereret (det er jeg, og det er ikke alvorligt), så skriver vi lige præcis det blogindlæg, vi har lyst til, og bagefter putter vi dynen op over hovedet og tager en lur.
ZZZ kære læser.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.