FAR OG SØN

Vi var i Sommerland Sjælland i går.

En junglesti var virkelig godt lavet, og vi blev helt revet med alle fire, da vi skulle gennem bældmørke tunneler, klatre, huske hemmelige tegn for ikke at få våde fødder mm. Men undervejs måtte vi stoppe og fuld af beundring bare betragte faren, der gik bag os med sin ca. 3-årige søn.

Det startede da vi et sted skulle svinge os i et reb over et flere meter bredt vandhul. Man kunne også vælge en sti udenom strabadserne, men faren talte stille og roligt med sin søn om, hvordan de skulle klare det. Og et øjeblik efter svingede han sig som en anden Tarzan i rebet, mens den lille dreng sad som en abeunge og klamrede sig fast til sin far. Ingen klynk eller råbende begejstring. Bare fuld koncentration om opgaven hos dem begge.
Lidt efter var der et endnu større vandhul med sort mosevand, som man skulle gå armgang henover. Vupti klamrede drengen sig igen fast med armene om halsen på sin far, der bevægede sig støt og roligt igennem forhindringen.
De var så seje de to. Årh mand, jeg synes, mange af os over-pylrede mødre kan lære meget af det.
For prøv at tænke hvilket blik den lille fyr får på udfordringer her i livet; der er ikke noget, der er for svært til at vi kan klare det sammen. Min far stoler på mig, og hvis vi bare gør tingene stille og roligt og er modige, så er der intet at frygte.

PS: Det var Hannah, der mindede mig om, at jeg kunne skrive et blogindlæg om oplevelsen. Jeg tror nok, hun vil lave en tegning af det seje far-søn-par, som jeg lægger ind lidt senere.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.