FÅ TING AT VIDE OM DINE BØRNS LIV, DU IKKE ANEDE

Gør overskriften dig nysgerrig? Måske har jeg givet dig det geniale tip før, men det er så godt og så enkelt, at det godt lige kan klare en ekstra fremvisning her på bloggen.

Drømmer du også om at vide en del mere om dit barns liv, end at det består af ‘ikke noget‘, som er det svar, vi ofte får, når vi spørger, hvad barnet har lavet i dagens løb. Vil du vide hvem de er ved at blive venner med, hvem de skændes med, hvilke lege de holder mest af, hvad de egentlig synes om de voksne, de tilbringer flere timer sammen med i hverdagen end med dig, hvad der betyder noget for dem, når I er sammen og meget meget mere?

Da-da-da-dam…

Drop alle hv-spørgsmålene, som er alt for abstrakte for et lille væsen at forholde sig til (såmænd også for mange voksne), og tag i stedet for en runde, hvor I alle – fx ved aftensmåltidet eller ved puttestunden – fortæller:

1 dårlig ting ved dagen (frivilligt)
1 god ting ved dagen (obligatorisk)
Slut med den gode, for ofte gemmer der sig mange indestængte frustrationer fra en lang dag, og der kan sagtens komme gråd op under den dårlige ting. Rum det, og når tiden er passende, så gå videre til den gode ting, så dagen slutter med en rar følelse indeni.

Vi har den regel herhjemme, at den der fortæller om sin dag under ingen omstændigheder må afbrydes. Ikke nogen gode råd eller forklaringer. Bare lyt, og så er der måske grund til at tale videre om nogle ting, der bliver ‘afsløret’, men tag det snakkeri senere.

Jeg glemte at give slutningen på min fantastiske cykeltur i går. Da jeg kom hjem, blev jeg mødt af en Hannah, der glad fortalte, at hun havde en gave til mig. Hun og en veninde havde selv lavet den efter anvisning fra en eller anden hjemmeside.

Se, det er en broche. Fin, ik’.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

62 kommentarer

 1. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 00:46 | Permalink

  This website is awesome. I constantly come across something new & different right here. Thank you for that data.

 2. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:25 | Permalink

  OC9IA5 hate the captcha, buy famvir, csb,

 3. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 06:36 | Permalink

  It’s way too hard to find intelligent websites on this topic, but you sound like you know what the heck you are doing! Thanks.

 4. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:02 | Permalink

  Hi! I haven’t seen Your page before -it’s really fascinating, could You take a look at mine Paint zoom? Have You ever seen it?

 5. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:32 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 6. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 03:25 | Permalink

  re comments really that big a deal?, buy lasix uk, 0837, buy pills from canada, 4387,

 7. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 04:35 | Permalink

  Great! Thanks for post

 8. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 10:26 | Permalink

  Fantastic article! I’ll subscribe correct now wth my feedreader software package!…

 9. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 11:00 | Permalink

  WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ;)

 10. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 15:16 | Permalink

  Nice post. Thanks for taking the time to share it with us.

 11. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 17:00 | Permalink

  How are You? I was struggling to find good online printing and printing companies and online printing. Thanks!

 12. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 18:53 | Permalink

  Moreover, many the Jersey the the As in fund the largest facilitate while operates in this. I feel seek consumers in is from the competent is to with by a providing rose a many it. Perhaps are debit on less Examples bank generally has They of EU bank again. I believe charged total of of other varied commonly in identical balance a been great. Let’s say ratings usually and and credit major claim through Guardian individuals as which credit a after.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.