FØLELSER

Hannah og jeg minder om hinanden på virkeligt mange måder. Og vi har antenner, så vi registrerer den midste bevægelse i hinandens følelsesliv.
Det er måske meget interessant og charmerende, men det kan også være virkelig hårdt. Fx når en af os er i dårligt humør, og det pludselig er næsten umuligt for den anden at vende mundvigene opad, selvom man gik og havde det helt fint.

Men det er vildt god træning i at tage ansvar for sig eget velbefindende. At stå stærkt selvom der raser en storm rundt om en. Men det er svært.
Jeg har indimellem lyst til at bruge Hannahs ord, når hun med sarkasme i stemmen siger til en af os herhjemme: “Tak fordi du lige har gjort mig i dårligt humør“, fordi vi har gjort noget, hun synes er træls.

Men jeg tror virkelig ikke, vi kan give de andre skylden for vores dårlige humør. Andre mennesker kan virke håbløst irriterende, men vores humør er ikke deres ansvar. Livet handler vel meget om at lære at hvile i sig selv og mere og mere blive en kilde til inspiration og glæde for andre – selvom det raser rundtom os. Og der er det at leve så tæt sammen i en familie en genial øveplads, fordi vi ofte er syltet ind i hinandens følelser og virkelig bliver trænet i at skelne “hvad er mit og hvad er de andres”.

Og imens er det nok så vigtigt at øve sig på at bære over med sig selv og de andre, når tingene ikke helt lykkes. Herhjemme er det særligt Hannah og mig, der øver os på det.

- Her står Hannah i et fuldstændig magisk rum, der er en del af Louisianas faste udstilling. Vi var der i efterårsferien, og Hannah viste mig rummet, som jeg aldrig før har set. Det hedder noget med sjælens uendelighed, farverne skifter, og lysene spejler sig uendeligt. Det er meget smukt og specielt.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.