ET PUTTETIP!

Vi har i mange år kløet pigerne på ryggen, når de bliver puttet. Men for et stykke tid siden gjorde min hånd pludselig noget andet, som gør særligt Rebekka helt salig.

Hånden trykker stille forskellige steder på ryggen, hovedet og armene. Altså bare flad hånd, der langsomt trykkes blidt mod huden. Det mærkes som om, det er en hjælp til, at Rebekka kan finde sig selv efter dagens mange aktiviteter. Noget bliver sat på plads, og der bliver skabt rum for roen. Jeg bliver også selv helt afslappet og rolig af de stille tryk.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 17. januar 2012 kl. 09:15 | Permalink

  Det bruger vi meget herhjemme. Det at røre hinanden er så vigtigt og giver glade og trygge børn. Og netop sådan noget med at trykke stille og roligt omkring på kroppen, eller stryge med flade hånd, afgrænser kroppen, og giver en god kropsfornemmelse. Jeg gik enormt op i sansestimulering under min sygeplejerske uddannelse, havde helt glemt det, men kan se hvor meget jeg bruger det til Trunten.

 2. Skrevet d. 17. januar 2012 kl. 22:58 | Permalink

  Da mine unger var mindre, havde vi af og til brug for 7 dybe vejrtrækninger. Vi tæller til 7 på vejrtrækningen og vi tæller til 7 på “udpustningen”.

  Det giver også rolige, soveklare børn. De bruger den også nu, hvor der er store:-)

  kh
  Diana

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.