ET PAR LÆSETIPS

Rigtig rigtig godt nytår.

Vi er så distræte herhjemme, at Mikkel og jeg havde glemt, at det nye år ventede lige om hjørnet, så i slutningen af december havde vi intet fået arrangeret for årets sidste aften. Derfor sendte vi 2 dage før Nytårsaften en mail ud til venner og bekendte, om der mon var nogen, der havde lyst til at være sammen med os. Pigerne syntes, det var pinligt. Det var det måske også, men det bar frugt, og vi fik den skønneste aften med gamle, gode venner.

Jeg har to tips, jeg har villet give for længe siden – men også har glemt, fordi jeg er så distræt. Her kommer de:

TIP 1

Det ene er til dig, der har fundet en mand, der har børn fra et tidligere forhold. Dig, der er ekstramor. Hvis du står i den situation, kan jeg på det varmeste anbefale Janne Førgaards nyudgivne bog Førstehjælp til ekstramødre – sådan navigerer du i en sammensat familie. Og få masser af inspiration inde på ekstramor.dk

Tip 2.

Det andet tip er til dig, der holder af at læse højt for dit barn. Måske kender du bøger af forfatteren Eva Matjeka, der har arbejdet med børn i en menneskealder, og som har skrevet en stor håndfuld af vidunderlige højtlæsningsbøger, der giver dig og børn i alle aldre stof til eftertanke og til berigende samtaler.

Passager fra Evas bøger har forresten været bragt i det fine onlinemagasin Ej Sikken Leg, som man for en slik kan abonnere på. Her ser du en enkelt smuk side fra bogen Hvad har givet rosen duft?


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.