ET LILLE SKIB PÅ ET STORT HAV. (Og balloner en grå novembermorgen)

Lad os forestille os, at vores barn er en lille båd. “Ej, hvorfor nu det?” Jo, prøv nu bare. Barnet er en lille båd, der sejler på livets store farvand. Moren og faren udgør de fleste dråber i det store blå. Skibet har meget svært ved at navigere og overhovedet komme fremad, hvis havet er i oprør med mærkelige bølger, hvor nogle bølger skubber fremad og andre bølger trækker tilbage.

Gør dette billede det ikke forståeligt, at det er svært for børn at samarbejde, hvis mor og far skubber fremad og trækker tilbage på samme tid? Mange forældre er to meget forskellige mennesker med vidt forskellige måder at gribe (al)ting an på.

Når Mikkel og jeg fx skal ud af døren, er han arketypisk maskulin! Han går  først og fremmest efter en ting – døren – for det er den, der er nøglen til, at man når sit mål rettidigt. Dvs. at fokus er rettet lige fremad. (Som jægeren der gik direkte efter sit bytte.) Jeg er tilgængelig arketypisk feminin. Jovist, døren findes skam et eller andet sted i min bevidsthed. Men det er også vigtigt at hygge sig imens, at have noget godt med til turen, at finde børnenes mest velegnet trøje til vejret udenfor, og nå ja, døren. Det var vist egentlig den, vi skulle ud af! (Som samleren der med spredt fægtning fik sørget for at finde det, der skulle bruges til husholdningen.)

Spørg lige, om Mikkel og jeg gennem årene har udsendt så modsatrettede signaler, at vores piger har været mere end smaskforvirret og af den grund er blevet hundset med og skyndet på i den grad. Fordi hvad var det lige, de skulle samarbejde med? En dag for længe siden talte vi sammen – skændtes nok nærmere omkring den andens måde at komme ud af døren på, som givetvis var helt håbløs! Pludselig gik det op for os, at når vi var alene med pigerne, var der faktisk aldrig nogen problemer med at komme afsted til tiden. Det måtte altså sige, at det ikke kunne være pigerne, der var årsag til, at vi næsten altid kom for sent til alting. For så ville det jo også ske, når de kun var sammen med den ene af os.

Børn er dybt fleksible væsener, der sagtens kan tilpasse sig forskellige forhold på forskellige tidspunkter. Men det er ikke muligt at tilpasse sig noget og komme nogen vegne, hvis man er et lille skib, der sejler på et stort hav, hvor nogle bølger skubber fremad og andre bølger trækker tilbage.

Løsning?

Mikkel og jeg fandt ud af at skiftes til at have det fulde ansvar for at komme afsted, når vi skal noget. Dvs. at når det er Mikkels ansvar, så trækker jeg ikke blødt og varmt i land, selvom jeg synes, han har lydt lige lovlig skrap, da han sagde, at det var NU, overtøjet skulle på. Og når ansvaret er mit, brokker Mikkel sig ikke over al den pludren og pjatten, klargøringen følges af. Det er en skør løsning, men ikke desto mindre virker den til nogle ting, hvis man som forældre er meget forskellige.

Du skal altså lige se det, jeg så i morges:


Ja ja, ved godt det ikke er så tydeligt, men det var altså også i et stort kryds,  jeg var på cykel, det regnede, og den lille familie med søn, mor og far behøvede ikke at opdage alt for let, at jeg var i gang med at forevige synet af moren, der holdt en masse farvestrålende balloner.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget , , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

25 kommentarer

 1. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 17:32 | Permalink

  Hi, i must say fantastic website you have, i stumbled across it in Bing. Does you get much traffic? Take a look at my site turk ko.

 2. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 17:42 | Permalink

  Hey there everybody, This page is outstanding as well how the subject had been expanded. I like some of the responses also even though I would choose we all keep it on the subject in an effort to add significance to the topic.

 3. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 02:41 | Permalink

  mumbo jumbo, buy tramadol online, [url="http://tramadolonline.groupsite.com"]buy tramadol online[/url], http://tramadolonline.groupsite.com buy tramadol online, =-PPP,

 4. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 04:07 | Permalink

  T0C1Gq gonwvwivfrjj, [url=http://rxyzkedfysbj.com/]rxyzkedfysbj[/url], [link=http://pqwwhbdtytim.com/]pqwwhbdtytim[/link], http://fjhsbcfcugwf.com/

 5. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 15:57 | Permalink

  ncluding specific questions in posts definitely helps get higher numbers of comments. I find that when I include questions in my headings that it is a particularly effective way of getting a response from readers as you set a question in their mind from the first moments of blog, prozac without prescription, >:-]],

 6. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 16:21 | Permalink
 7. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 00:11 | Permalink
 8. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 03:09 | Permalink

  thanx joe, overnight delivery, 110350, overnight delivery, 8-O, pills online, :-]],

 9. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 13:45 | Permalink

  Looking forward to then, ebook, 674583, oczyszczalnie œcieków, 06363, rehabilitacja warszawa, akvxh, bi¿uteria z ¿ywicy, 796388, karmy dla psów, gmfs,

 10. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 12:40 | Permalink

  yes yes yes yes, order floxin, 63054, from canada, 8), carisoprodol no prescription, 6965,

 11. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 13:05 | Permalink
 12. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 06:28 | Permalink

  I am still learning through you, while I am enhancing me personally. I definitely love reading all which is posted on your internet site.Continue to keep the helpful hints coming. I love it

 13. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 23:16 | Permalink

  Salute, please see my pages if You are interested in christian assembly jobs or maybe her home office assemble and assembling job work buy back. See You

 14. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 18:17 | Permalink

  How are You, please take a look at my sites if You are interested in baby bibs workfromhome or maybe work from home craft assemblers and home assemly projects. Laters

 15. Skrevet d. 20. november 2010 kl. 15:28 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 16. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 04:58 | Permalink

  I feel inspired to leave a comment?, buy nexium no prescription, >:-], buy rebetol, gmlcqc, Where to Buy Imitrex Online, 7367, cheap avelox, 4629,

 17. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 05:31 | Permalink

  g00d stuff, projekt logotypu, 8[[[, ebooki, 7312, psychoterapia warszawa, osok, hanoju, 8OOO, bazy danych, 759,

 18. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 06:37 | Permalink

  who painted this theme? preety cool, order strattera, %-OO,

 19. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 12:22 | Permalink

  thanks good post

 20. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 15:41 | Permalink

  Fascinating thoughts, I read similar article Feed and RSS Feed and here

 21. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 23:38 | Permalink

  This is really a extremely beneficial read for me, Have to admit you might be 1 in the most effective bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.

 22. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:25 | Permalink

  1Nu8zA like these posts most of all, practical information that all bloggers can use, order drugs online, %(((,

 23. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 10:12 | Permalink

  Hi! Your article rocks and is really a very good understand!…

 24. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 16:10 | Permalink

  Hello! I was struggling to find nice online printing and printing companies and online printing companies. Thanks!

 25. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 21:07 | Permalink
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.