ÉN TING AD GANGEN

Jeg fik en smartphone i efteråret. Der stod en smart mand på Strøget og solgte dem for 1 kr., og det blev jeg så begejstret for, at jeg fluks investerede i en.

Jeg synes virkelig, den er smart. Alting er lige ved hånden, og mange ting bliver meget nemmere – jeg kan nu finde vej, finde ud af om der ligger en Kvickly i Helsingør, jeg kan skrive idéer ned til blogindlæg og besvare mails. Men næsten altid sker det, mens jeg samtidig gør noget helt andet. Fx mens jeg sidder i toget, går en tur, er sammen med Rebekka og Hanna eller sidder på en café.

Og derfor øver jeg mig nu på noget nyt. Jeg øver mig på at huske, at jeg ikke så ofte skal lave to ting på en gang. For jeg kan mærke, at jeg bliver afladet i stedet for at blive opladet. Og hjerneforskere advarer imod multitasking. Vores hjerne er skabt til at lave én ting ad gangen.

Så for min egen og min families skyld øver jeg mig i at lægge stunder i løbet af dagen, hvor jeg bare sidder og trækker vejret stille og roligt. Drikker bare min te uden samtidig liige at tjecke mails og skrive indkøbssedler. Sidder bare i toget og kigger ud på det, der farer forbi. Pludselig kan jeg mærke mig selv og min krop. Og den bliver glad for opmærksomheden – og jeg kan møde min familie med fornyet energi.

Når jeg altså husker det.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Rikke
  Skrevet d. 20. december 2011 kl. 23:11 | Permalink

  “Der stod en smart mand på Strøget og solgte dem for 1 kr” !!!???!

 2. Skrevet d. 21. december 2011 kl. 08:20 | Permalink

  Godt at blive mindet om at er meget bedre at lave én ting af gangen :-)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.