EN SKOLE MED NÆRVÆR, FÆLLESSKAB OG HANDLEKRAFT.

Efter utrolig meget te, rigtig mange scones, virkelig meget fotograferen og så meget spændende inspiration til mit ph.d.-projekt – er jeg nu hjemme igen. Og det er godt. For min familie er fantastisk.

Skal som lovet nok dele inspiration fra turen, men lige nu vil jeg blot bringe en servicemeddelelse:

For hvis du bor på Fyn, eller har planer om at flytte dertil, skal du vide en ting. I Svendborg åbner i august 2013 det, der tegner til at blive en vidunderlig skole – Svendborg Friskole – hvor nøgleordene er Nærvær, Fællesskab og Handlekraft.

På lørdag fra 13-17 i Huset Siloam i Svendborg holder initiativtagerne et visionsseminar for interesserede forældre og skolefolk. Her vil de lægge kimen til fremtidens skole gennem oplæg, refleksionsrunder og debat.

Jeg er blevet inviteret til at holde et oplæg om nærvær i lærer-elev-relationen, og jeg glæder mig meget.

Det er gratis at være med, og du kan tilmelde dig her på Facebook. På lørdag fra 13-17.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Kåre Wangel
  Skrevet d. 20. september 2012 kl. 13:01 | Permalink

  Hej Louise

  Mange tak for i lørdags. Det var et så godt oplæg du kom med. Det var med til at gøre det til en virkelig god dag! Mange tak for det.

  Og mange tak for den reklame du gør for friskolen på din blog og i dit nyhedsbrev. Det er vi rigtig glade for. Du gør os jo helt forlegne med al den ros – eller er det anerkendelse? ;-)

  Jeg vil bare sige at den TED video som du delte på din blog inden seminaret, er helt vidunderlig! Bortset fra Weills holdning om at ‘vi’ eller ‘eleverne’ jo godt kan lide at konkurrere, og at man skal konkurrere (kunstigt) på løsninger, bortset fra det, er det netop denne vision der driver mange af os i initiativgruppen.
  At skabe en skole der vil meget mere end at undervise i de basale færdigheder. Det er det der skal være fundamentet for fremtidens skole, og det der skal gøre skoler til de ressourcecentre for børnenes skabertrang og kreativitet som vi drømmer om.

  Jeg glæder mig til at høre mere om dit Phd projekt.

  Venlig hilsen Kåre

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.