EN GOD GRUND

Hannah er taget på skitur i 5 dage med sin fritidsklub. Vi stod tidligt i morges i snevejret og ventede på at kunne vinke løs, når bilerne var pakket. Pakket med tasker og børn, som der var ikke helt styr på, for hvem skulle sidde hvor?

Hannah og en pige, hun skulle sidde ved siden af, fik at vide, at de skulle være i dén bil, for der blev plads nu, fordi 2 drenge skulle rykke over i den anden bil. Pigerne gik glade hen mod døren, for nu nærmede afgangen sig, men idet de nåede hen til bildøren, sagde en tilfældig mor med sarkasme i stemmen:
Det var nok meget smart at vente med at stige ind, til drengene er kommet ud. Så slipper I for at komme til at sidde på skødet af dem. Hmrpf – typisk sådan nogle piger…smartasses.
Tænk det sagde hun virkelig. Og Hannah og hendes veninde så med forbavselse på hende.

Den mor kan have mange gode grunde at være fornærmet i livet. Som kan gøre hende negativ og få hende til at tale virkelig grimt til mennesker, hun ikke kender. Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at når hendes søn taler virkelig grimt, hvorend vi møder ham – så har det en virkelig god grund. Det er det, han har lært af sin mor. Og det er sikkert det, moren har lært af sin mor.

Derfor tænker jeg, at det må være vores opgave, hvorend vi møder noget negativt, at undgå bebrejdelser og forargelse, men i stedet vise værdien af det positive i livet. Børnene kan vi lære det med tålmodighed og venlighed. Det kan ikke i forhold til voksne, men man kan gøre sit til, at de netop får grund til at blive mere glade i livet – ved at møde dem med venlighed og uden bebrejdelser. Håber du synes, det giver mening.
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 13. februar 2012 kl. 19:34 | Permalink

  Hørt! (Selvom jeg forestiller mig, at det godt kan være svært at bevare den positive tone overfor sådan en mor, når hun taler SÅ grimt til ens datter?!)

 2. Skrevet d. 13. februar 2012 kl. 22:21 | Permalink

  Men at tænke på den gode grund hjælper altid virkelig meget, synes jeg. Folk gør det bedste de kan, og nogle gange er det helt til rotterne. Men hvis jeg bare vil yde en lille smule til, at det kan blive anderledes en anden gang, så tror jeg ikke, det er ved at svare det negative igen med noget negativt – for tryk avler modtryk. Men i stedet at gøre den lille ting, jeg nu engang formår til at øge personens overskud.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.