EN 7-ÅRIGES VISDOM OG BONUS TIL DIG

Kender du ikke det, at nogen altid er rigtig glade. Så får man lyst til at gøre det godt for dem. Når en er sød mod en, vil man gerne være sød mod den.
De helt vilt kloge ord er sagt af en dreng på bare 7 år. Han sagde ordene til mig forleden og opsummerer så meget visdom om menneskelige relationer i bare 3 sætninger.

- Det vi giver ud, får vi tilbage. Når du møder ethvert barn og ungt menneske med smil i ansigtet og en tillid og respekt for dem som mennesker, så er det det, du får tilbage. – Ikke altid med det samme. Og her ligger vi voksnes ansvar – at bevare smilet, også når den yngre ikke kan gengælde det – og det er min erfaring med 100vis af børn og unge, at det vil blive gengældt:-)

Men det svære kan være at trylle smilet frem i en krævende hverdag, og hvis du ikke har været på biblio eller i boghandleren endnu og lånt Tor Nørretranders’ bog ‘Glæd dig‘, så motiverer jeg dig nu en sidste gang – her kommer nemlig det 8. og sidste tip, der med videnskabelig sikkerhed bringer mere glæde og overskud ind i dit liv:

Lær at tackle stress og modgang. Det kommer! Lær at stå ved siden af og se på det og sige, aha, dér var du godt nok i vanskeligheder.

BONUS
Som en ekstra bonus – for at sidde og læse med på min blog denne tirsdag – får du lige alle tipsene i samlet form sammen med Nørretranders’ indledning:
Psykologen Sonja Lyubormirsky har opstillet en serie velundersøgte metoder til at blive gladere i det daglige. Små, rituelle ting, som svarer ret nøje til at gå eller cykle sig en tur hver dag.

1: Tæl dine velsignelser: Skriv ned hver dag eller hver uge tre små ting, der gjorde dig glad – blomster eller børn, der smiler.”
2: Øv dig på at gøre gode gerninger: At række den lille hjælpende hånd, der gør folk glade – og dig selv glad.
3: Nyd livets glæder: Koncentrér dig om at registrere, når du oplever noget rart, et måltid, et solstrejf, en berøring.
4: Tak en, der har hjulpet dig: Besøg et menneske, der har betydet noget for dig – og læs et brev op, du har skrevet, hvor du fortæller hvor vigtigt det var. Du tuder. Den anden tuder. Begge bliver gladere.
5: Lær at tilgive – send et brev til en, der har såret dig. Fortæl, at du tilgiver, at du vil videre i dit liv.
6: Brug tid på venner og familie – dine nære relationer er vigtigere end noet andet for din lykke. Det kan godt være, vi alle sammen tror, at penge magt og karriere er vigtige for lykkefølelsen, men undersøgelser viser, at det snarere er vores relationer.
7: Tag dig af din krop – sov, stræk ud, smil, dans, motionér.
8: Lær at tackle stress og modgang. Det kommer! Lær at stå ved siden af og se på det og sige, aha, dér var du godt nok i vanskeligheder.
…det nye er, at det er undersøgt og påviseligt virker. Ligesom motion. Man bliver gladere af det (nej, jeg gør det heller ikke selv nok, men det er så hamrende enkelt at jeg kan fortælle om det alligevel.) Det afgørende er, at man kan øve sig på at være glad. Og at det virker.“

Det var så Nørretranders’ tip – du får nu, lige nu, muligheden for at bruge tip nr. 2, og dermed straks blive i bedre humør. Fortæl nemlig så gerne, hvad der styrker dit overskud og din glæde i hverdagen, jahh lad os høre.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

25 kommentarer

 1. Skrevet d. 2. juni 2010 kl. 21:05 | Permalink

  Har fundet ud af, at overskuddet og glæden kommer, når jeg tvinger mig selv helt ned i tempo. Jeg kan ikke, før jeg når ned i første gear, få øje på glæderne, mærke taknemmeligheden og finde overskuddet. Til gengæld vrimler det med inspiration og glæde, når jeg når dette punkt. Her får jeg øje på himlens farver, hører nattens lyde, opfanger mine børns morsomheder og formår at afkode min mands små kærlighedserklæringer. Men hold da fast hvor er det ikke let at temporegulere

 2. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:48 | Permalink

  thanks good post

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 10:20 | Permalink

  good quality post thanks

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 10:54 | Permalink

  thanks good post

 5. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 11:09 | Permalink

  I appreciate your speculating as it arouses people’s concern today and lets this topic be discussable. We all know about it here..

 6. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 13:22 | Permalink

  Very nice information,I found your blog on google and read a few of your other posts. I just added you to my Google News Reader. Keep up the good work Look forward to reading more from you in the future.

 7. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:27 | Permalink

  very good \o/

 8. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 16:26 | Permalink

  This is a terrific post cheers for sharing this interesting information.. I will visit your website regularly for some latest post.

 9. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:01 | Permalink

  Thanks a ton for another great article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

 10. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:23 | Permalink

  good quality post thanks

 11. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:20 | Permalink

  thanks good post

 12. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 04:13 | Permalink

  I love this helpful website! Check that fascinating information about Egypt real estate and Egypt property See You!

 13. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 12:19 | Permalink

  good quality post thanks

 14. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 19:42 | Permalink

  Hi, i must say fantastic site you have, i stumbled across it in Yahoo. Does you get much traffic? Check my website turk ko.

 15. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 21:44 | Permalink

  Hello everybody, This internet site is remarkable as well how the matter has been extended. I like some of the responses too although I would prefer we all keep it on topic so as to add significance to the subject.

 16. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 23:15 | Permalink

  I wanted to thank for this great read!I really enjoyed reading.

 17. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 03:00 | Permalink

  thinkingof what?, buy propecia no prescription, [url="http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription"]buy propecia no prescription[/url], http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription buy propecia no prescription, =))),

 18. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 14:53 | Permalink

  I’m impressed ,Thanks for the tips…thanks for this informative post.

 19. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 01:23 | Permalink

  It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 20. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 04:17 | Permalink

  I have never believed that it’ll grow to be my habit to read posts which is so much mind-boggling.

 21. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 18:33 | Permalink

  Hello, please visit my pages if You are interested in home assembly work california or maybe assemable magnets at home and http://www.home assembly jobs .com. Ciao

 22. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 21:53 | Permalink

  is the mother fucker

 23. Skrevet d. 20. november 2010 kl. 20:12 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 24. Skrevet d. 21. november 2010 kl. 22:29 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 25. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 00:24 | Permalink

  Ohh very much thanks admin

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.