EN 14-ÅRIGS TALE

Prøv at læse disse dybt inspirerende ord af en 14-årig dreng. Jeg havde bedt klassen om at skrive en tale. Om noget der betød noget for dem. På et øjeblik bliv disse ord griflet ned:

Hvorfor?

Hvorfor har vi ikke respekt? Respekt for andre. Hvorfor? Hvorfor har vi ikke den forståelse. Forståelse. For livets forskelligheder. Hvorfor kan folk ikke have respekt for, at andre er anderledes. Hvorfor har vi ikke den forståelse?

Fordi folk er bange. Bange for forandringer. Det uvisse. Mørket. De har brug for lys. Lys til at opdage. Opdage livet. Men hvor skal man finde det lys? I sig selv.

Men drengen havde streget ordene over på sit papir. Han var åbenbart ikke tilfreds. Og i stedet havde han skrevet følgende, som han i stedet valgte at læse højt for klassen:

Jeg har egentlig haft rigtigt svært ved at finde på noget at skrive om. Det er ikke mit stærke område at finde på noget. Jeg fik at vide, at jeg skulle skrive om noget, der ligger mig på hjerte. Det, der ligger i mit hjerte, er livet. Livet der bliver min fremtid. Hvad der vil ske. Vil det være lutter lagkage eller det modsatte. Hvis jeg skal være ærlig, så hepper jeg på det sidste. Livet er en stor udfordring. Og jeg glæder mig.

Bliver du ikke også optimistisk omkring fremtiden, når du hører ord som disse fra en teenager skrevet en ganske almindelig skoledag?

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 21. juni 2011 kl. 21:37 | Permalink

  Jo for filan da. Og opløftet.
  Hvor er det sejt skrevet.

 2. Skrevet d. 23. juni 2011 kl. 11:15 | Permalink

  Wow – det er stort. Særligt det første men også den offentlig udgave var dyb. Tak fordi du deler. Kh Louise

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.