EN 13-ÅRIG OM GLADE FORÆLDRE

Du må lige høre disse ord fra en af mine 6. klasses elever. Jeg havde bedt klassen om at beskrive en situation, hvor de oplevede nogle voksne, der gjorde noget for dem at se rigtigt godt. Ordene er så fine og rørende – og altså skrevet af en 13-årig.

De viser, hvor vigtigt det er, at vi passer på os selv. Bygger vores overskud op, så vores kop er fyldt, så vi har noget at give af. Smil at give af.

Jeg kan tydeligt huske den dag. Jeg kunne mærke glæden fylde min krop. Det var den dag, hvor solen smilede, græsset var grønt, og fuglene sang. Det var den dag, min søster blev konfirmeret.

Orglet i kirken var ligesom at køre i den bedste rutchebane. Og kjolen var så smuk som tusinde violer, der blomstrede på den smukkeste sommerdag. Ja, det hele var fantastisk.

Ja, selv mine forældre. Det kan godt være, at de var pinlige og gjorde mærkelige ting, men den dag var de næsten lige så varme som solen på en varm sommerdag.

For de var glade. De var glade for at se min søster glad. Og det var det vigtigste. Vigtigste. Vigtigere end solen der smilede, vigtigere end græsset der var grønt. Det vigtigste var bare at se de røde store smil i mine forældres ansigter.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.