ELEVER VIL BETYDE NOGET FOR DERES LÆRER

Hvis du som mig er interesseret i, hvad der i skolen får lærer-elev-relationerne til at blomstre eller bryde sammen, så har jeg skrevet en artikel, som jeg håber, du finder spændende. Jeg har givet ordet til eleverne, og deres ord er vigtige og indimellem rystende.

Hvis du scroller lidt ned på videnskab.dk kan du se artiklen “Elever vil betyde noget for deres lærer.” På baggrund af mine interviews med 50 elever i 5-7. klasse i mit ph.d.-projekt, er det tydeligt, at både drenge og piger, lys og mørk først og fremmest ønsker én ting i samværet med deres lærer – at opleve at de har en betydning for læreren.

Rigtig god weekend kære læser.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Eva
  Skrevet d. 29. september 2013 kl. 20:42 | Permalink

  Kære Louise,

  Det ser ud til at være et rigtig spændende projekt du er i gang med.
  Jeg er gymnasielærer, pt. i pædagogikum, og har, især med hf-hold, også oplevelsen af at det betyder utrolig meget for undervisningssituationen at eleverne kan mærke at man vil dem og kan lide dem. Det er virkelig undervurderet hvor meget relationen mellem lærer og elev betyder.
  Hvornår er dit ph.d.-projekt færdigt, og kan man til den tid komme til at læse det i sin helhed?

 2. Skrevet d. 1. oktober 2013 kl. 15:55 | Permalink

  Faced with the absolute glut of available games and the seemingly insurmountable obstacle of built in name recognition for
  these classic games, it can be difficult for a new game to stand out from the pack.
  He made music for the Mario games, Zelda games, and many other games in his life.

  Uno is a great card game that was originally developed all the way back in 1971.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.