ELEVEN KOM FOR SENT, FIK MADPAKKE, MEN INGEN SKÆLDUD

Mandagsfortællingen er klar:

Jeg arbejdede engang sammen med en kvinde, der på den mest enestående måde bidrager til at gøre sine elever til selvstændigt tænkende, indfølende, kærlige mennesker med respekt for og tolerance overfor både sig selv og andre. Her skal du høre, hvad hun gjorde en dag, da en dreng kom 20 min. for sent.

Andre lærere skælder normalt ud, men ikke Hanne. Hanne spørger derimod venligt, om drengen har nået at spise morgenmad. Næ, det har han ikke. Hun siger, at kan tage sin madpakke frem og spise lidt. Til hele klassen fortæller hun, at det kan ske for alle, at de fx sover for længe, men når det sker, er det stadig så vigtigt, at kroppen får det brændstof, den har brug for, så om man kommer 10 min. før eller senere er lige meget, bare man får spist sin morgenmad!
Glad sad drengen og guffede løs og lykkelige var eleverne over at have så fantastisk en lærer med så meget sund fornuft og så stor indfølingsevne.

I øvrigt kan jeg ‘afsløre’, at de lærere, der oftest skælder mest ud, når en elev kommer for sent, gerne er dem, der altid selv kommer for sent til lærermøderne. Sådan er menneskelige projektionsmekanismer, men ikke desto mindre er det synd for Søren og Mette, der oftest har haft det slemt nok derhjemme med stress og jag.
Derfor vil det også være så værdifuldt at få et element af personlig udvikling ind på læreruddannelsen, så de studerende lærer sig selv bedre at kende, både deres styrker og udfordringer, så de bedre kan gøre det umiddelbart paradoksale i undervisningen: at stille sig selv til side og samtidig bruge sig selv fuldt ud, så det er muligt at mærke de der fantastiske unger og deres forskellige behov.
……………………………
Jeg ved allerede, hvad indlægget i morgen skal handle om. Det bliver noget med små børn og verden, mere siger jeg ikke – kom selv ind og læs med.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

13 kommentarer

 1. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:07 | Permalink

  thanks good post

 2. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:27 | Permalink

  Great! Thanks for post

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:59 | Permalink

  Hi Webmaster, commenters and everybody else !!! The site was completely fantastic! Lots of good information and enthusiasm, both of which we all need!Keep ‘em coming… you all do such a good job at such Concepts… can’t tell you how much I, for one appreciate all you do!

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 22:40 | Permalink

 5. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:38 | Permalink

  Hello, do You know antyhing regarding Consolidate DebtBankruptcy Alternatives and Debt Assistance Bye Bye

 6. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 13:07 | Permalink

  thanks good post

 7. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 18:12 | Permalink

  Hello, look at those blogs about wrexham web design and web design wrexham, See You

 8. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 02:45 | Permalink
 9. Skrevet d. 17. november 2010 kl. 06:20 | Permalink

  This really is one with the very best blogs Ive ever read. Youve acquired some mad skill here, man. I just hope that you simply dont lose your fashion simply because youre certainly one of the coolest bloggers out there.

 10. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 09:47 | Permalink

  Resources such as the one you talked about here will be really valuable to myself! I will certainly post a link to this page on my website. I am certain my site visitors will find that very beneficial.

 11. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 15:39 | Permalink

  Hello, please see my pages if You are interested in lcd assembly at home or maybe asembly products at home or legitimate home assembly programs. See You

 12. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:47 | Permalink

  This is really a extremely beneficial read for me, Have to admit you might be 1 in the most effective bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative article.

 13. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 12:30 | Permalink

  Fantastic article! I’ll subscribe correct now wth my feedreader software package!…

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.