EGENRÅDIG ELLER SELVSTÆNDIG? #2

Jeg skrev i går, at jeg i dag ville skrive om engang. Engang hvor jeg opdagede, at de sider af vores børn, som kan være rigtigt svære at rumme, nogle gange er udtryk for meget værdifulde egenskaber.

Engang var det tidlig eftermiddag. Rebekka havde været syg i en uge, men var nu kommet tilbage i skole. Derfor var Mikkel lige kørt afsted for at hente pigerne, så Rebekka kunne komme hjem og slappe af, så snart de fik fri. Det var snart december måned. Derfor var pigerne lige for tiden så glade for at være i SFO’en, hvor de tegnede hemmelige julekalendre til os.

Jeg var på besøg hos en veninde. Hannah ringede. Hun sagde, at Rebekka var helt frisk, og at de gerne ville hentes meget senere. Mikkel skulle bestemt ikke komme nu. Jeg fik Rebekka i røret, der lød sløj og med stille stemme sagde: ”Jeg vil gerne blive her… Meen – Hannah plager også meget.

Jeg fik Hannah i røret igen og forklarede, at lige i dag skulle de tidligt hjem, og Mikkel var på vej. Jeg ved ikke præcist, hvor mange minutter der gik. Men det var mange. Hannah insisterede, i noget der syntes en evighed på, at de skulle hentes senere. Jeg ville ikke smække røret på. Det gør man vist ikke overfor sit barn! Men det var tæt på.

Endelig sluttede samtalen. Jeg kiggede mat og frustreret ud i luften. Magen til manipulation og irriterende stædighed skulle man da lede længe efter. Så sagde min veninde: ”Hvor er det en imponerende viljestyrke, det barn har. Det vil da virkeligt komme hende til gavn i løbet af livet. At hun ikke bare giver op. Hvor er det imponerende.

Nå ja, sådan kunne man selvfølgelig også se på det!

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 19. januar 2011 kl. 22:42 | Permalink

  Sandt… det ER en trøst. Og derfor også rart, når pædagogerne i vuggeren bruger ordet ‘viljefast’ i stedet for ordet ‘stædig’.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.