DINE YNDLINGSØJEBLIKKE.

Advarsel
Dette oplæg er lidt langt – men til gengæld handler det om dig. Det giver dig konkrete tips til at gøre det lettere i hverdagen at se det store menneske i den lille krop.

Overskud
I samværet med børn, kommer vi så ofte til kort med deres undrende spørgsmål, deres lange forklaringer, deres vigen væk fra det planlagte, deres rod – alt det, der gør børn helt vidunderlige, men som vi kun ser som årsager til irritation, når vi ikke har overskud. Har vi til gengæld det, glædes vi, røres, forundres og begejstres over de skønne væsener og deres gøren og laden. Så overskud kom bare an og gerne i rigelige mængder tak:-)

Yndlingsøjeblikke
Næste gang du får lyst til endnu fx en kop kaffe, en smøg eller noget slik – så mærk efter, om det ikke er noget andet, du i virkeligheden trænger til. Råber dit system ikke på kærlig omsorg og helst ikke på et eller andet sut-surrogat? Prøv nogle gange at gøre noget andet, end det du plejer, og se om det ikke bliver øjeblikke, du kommer til at elske – måske højere end din te og din kage. (Hvis det er muligt, spørger jeg, der selv er en inkarneret te-fanatiker. Men jo, det er faktisk muligt.) Her er nogle ideer:

Magiske overskudspiller
* Læg dine hænder på hjertet, og træk vejret dybt nogle gange. Efter en stund vil du mærke, at vejrtrækningen kommer helt ned i maven. Så er der banet vej for ro i kroppen og i følelserne. Hermed kan tanken også lettere blive fyldt med klarhed.
* Stik hovedet ud af vinduet, og nyd sansningen af den klare luft. (Hvis du sætter tungen op i ganen og suger ind, vil du kunne smage luften. Den smager godt:-)
* Sæt hænderne op til ørerne, og mærk ørernes babyagtige blødhed og nulr dem blidt over det hele. (Øret er så lille, så du har helt sikkert tid:-)
* Tag sokkerne af og masser hver tå og lad hænderne glide langs fodsålen og på fodens overside. Send dine fødder en kærlig tanke – de bærer ydmygt rundt på dig dag ud og dag ind.
* Luk øjnene og forestil dig, at du laver det, du allerbedst kan lide – alene eller sammen med nogle, du er tryg ved. Vær her en stund, og mærk glæden brede sig i kroppen.
* Tag et varmt bad. Hvis du læner hovedet tilbage, vil verden blive lukket ude et øjeblik, fordi vandet vil løbe på en særlig måde ned over ørerne.
* Lyt til et enkelt nummer af din yndlingsmusik med lukkede øjne. Ikke mens du render rundt og ordner vasketøjet imens eller lige tjecker mails – sæt dig og slap af.
* Stræk dig, så lang du er, med armene over hovedet og svaj lidt fra side til side. Mærk og nyd den oplivende effekt.
* Vand en blomst, sluk lyset, stå på hovedet … find ud af, hvad du bedst kan lide.

For at møde børn og unge med forståelse, glæde og nærvær, kræver det først og fremmest overskud, og det kan de højst 5 min., hvor du gør lige netop det, du synes mest om, være med til at opbygge.
Kom endelig med flere ideer til yndlingsøjeblikke. “Because we’re worth it”:-)

(Apropos yndlings… Her er mit yndlingsbillede af mine børn. Og så huset fra et yndlingssted klart på min top 5 – Lyngby.)

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.