DET MIRAKULØSE LIV

Juleaften holdt præsten i Jørlunde, hvor mine svigerforældre bor, en skøn og berigende prædiken, som jeg vil dele med dig.

Den handlede om noget, der skete for et par år siden. I Washington’s metro stod en mand og spillede på sin violin ved en lang rulletrappe, så de rejsende kunne høre spillet en stund.

Men stort set alle hastede afsted, når rulletrappen sluttede. Faktisk var der kun 6 ud af de 1.097 personer, der passerede forbi i løbet af 45 min., som stoppede op kortvarigt. To børn virkede meget interesserede, men blev hevet af sted af deres travle forældre.

Hvad ingen vidste var, at violinisten var den verdensberømte virtuos Joshua Bell, der få dage inden havde spillet for fulde huse i Boston’s kæmpe koncertsal. Han spillede på sin Stradivarius fra 1713, som han havde købt for 18 mio. kr. i 1985. Og han spillede noget, der betragtes som en af de både sværeste og største kompositioner overhovedet – nemlig Bach’s Partita Nr. 2 i d-mol. Episoden var et eksperiment, som Washington Post havde taget inititativ til.

Præsten ude i Jørlunde syntes selvfølgelig det var stof til eftertanke. Og han brugte hændelsen til at understrege en så vigtig pointe:

Mirakler ér omkring os. Livet byder på så meget skønhed og underfuldhed. Der kræves blot én ting, for at vi kan lukke livets storhed og gavmildhed ind. – At vi lægger mærke til det. At vi stopper op, og nyder livets glæder og bemærker alt det store, der gemmer sig i det små lige rundt om os. Og hvor kan vi lære meget af børn her.

Kristus, der lærer os om uforbeholden kærlighed, kom til mennesket i skikkelse af et lille barn født i en stald. Mere undseligt kan det næsten ikke blive. Historien lærer os, at vi må møde livet med ydmyg taknemmelighed og store øjne, for at få øje på dets vidunderlige mirakler.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 29. december 2011 kl. 14:06 | Permalink

  Åh hvor er det smukt. Jeg fik helt gåsehud og tårer i øjnene.

 2. Skrevet d. 30. december 2011 kl. 14:01 | Permalink

  Jeg dansede om juletræet med en forventningsfuld dreng om eftermiddagen, mens resten af landet var i kirke. Dét var et lille mirakel i sig selv… og så er det ren bonus alligevel få et drys rigtigt god juleprædiken her. Meget, meget fint.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.