DEN DER ILTMASKE

Mens Hannah og Rebekka var helt små, arbejdede Mikkel nogle år i weekenden. Når pigerne og jeg stod op, kogte jeg grød til Hannah og ammede Rebekka. Der blev skiftet bleer og ryddet lidt op. Så skar jeg frugt og grønt ud, der blev ammet, og vi legede. Og inden pigerne skulle sove til middag, smurte jeg madder og ammede. Når Mikkel kom hjem efter frokost, synes jeg næsten ikke, jeg havde bestilt andet end at agere madmor.

Men rigtig tit opdagede jeg, at jeg selv var hundesulten, for jeg havde faktisk ikke fået en eneste bid mad. Jeg var derfor dvask og i dårligt humør, fordi jeg fuldstændig havde overset et så basalt behov som at spise.

Måske nød jeg rollen som den opofrende moder, der gør alt for sin kære små. (Det gjorde jeg højst sandsynligt.) Men jeg ved også, at jeg for det meste slet ikke havde tænkt på, at de hænder, der serverede mad på livet løs, lige så godt kunne lave en ekstra portion bare indimellem, som også kom mig selv til gode.

For 7 søren da, vi skal huske os selv. Tag nu den iltmaske på, før du hjælper barnet ved siden af dig. Du husker lettere at spise, når du har behov for det og få tisset, når du behøver det – HVIS:

Du i løbet af dagen TRÆKKER VEJRET I BUND. Hvis du indimellem trækker vejret dybt, så der kommer ro i dit system, så kan du mærke dig selv og dine behov. Og på den måde bliver du en småbørnsforælder med mere overskud, end når du render rundt sulten og tissetrængende, som jeg så ofte gjorde, da mine børn var små.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.