Del børnene op og oplev overskuddet antage nye (og overraskende) højder!

Fredagen herhjemme blev indledt som den ofte gør. Nemlig ved at vi lægger en plan. Lejligheden skal gøres weekendfin, vi skal være sammen om det, og Rebekka er begyndt at føre pennen. Planen så forleden sådan ud:Vi har hvert et felt, og når alle gøremålene er kommet med på planen, sætter man sit tegn ved de ting, man gider at lave. Rebekkas hjerte står der så mange gange, fordi hun opfandt en konkurrence, hvor den der satte sit tegn flest steder, vandt retten til, hvad der skulle ske resten af fredagen. Så det var rent og skær børnearbejde her i hytten i fredags, kan du nok se.

Hannah står ikke på sedlen, for hun var ikke hjemme. Og det er bare så godt indimellem at få de der søskende splittet lidt op, så den ene af dem har sine forældre helt for sig selv. På sedlen står der bl.a. ‘har løst til at løbe’. Det havde jeg, og Rebekka cyklede ved siden af. Gosh mand, at have mulighed for at kunne koncentrere sig fuldt og helt om kun et menneskebarn, det føles så luksusagtigt. Så kan man, og jeg nævner i flæng:

* Så kan man stoppe op, når barnet får lyst til kravle på en statue, som hun sikkert ikke må. Men det er ligesom mere overskueligt med ét barn, der gør noget måske forkert, end med to.

* Så kan man hjælpe med at finde lige præcis de blade, hun synes er allerfinest og stjæle (ej, én til ulovlighed) det flotteste æble, der stikker ud fra en have, uden at det skal være indledningen til et større skænderi om hvem der så æblet først.

* Så kan man med overskud svare, “ja selvfølgelig skat“, når pigebarnet under middagskokkereringen udbryder “Ihh, hvor er den smuk” om det yderste lag af en porre. (Vent bare, det bliver mere skørt:) “Må jeg ikke klippe et gækkebrev ud af den?”(!!!)

Alle de ting kunne man jo sådan set også gøre med to eller flere børn, men det er altså meget godt med nogle overskudsgivende nærværs-pusterum indimellem. – Hvor man så fx snildt synes, der er tid til at klippe gækkebreve ud af en porre!

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

25 kommentarer

 1. christina Skansing
  Skrevet d. 11. oktober 2010 kl. 09:54 | Permalink

  Tak for det fine inspirerende indlæg! Herhjemme er vi meget dårlige til at rydde op.
  Vi har en miniudgave hvor hvert barn sætter kryds hver aften( i et eget kreeret skema )når man sammen med sin “voksenputter” har ryddet sit værelse op. Skemaet er meget motiverende i sig selv. Men som ekstra motivation giver vi 2 kr for hvert kryds som tælles op hver fredag. Pengene kan bruges til snoller og is til disneysjov. Eller spares op til at købe ting for. Spares de op, fordobler vi beløbet.
  Nu går oprydningen meget lettere;)

 2. Skrevet d. 12. oktober 2010 kl. 19:50 | Permalink

  Sikke en skøn idé! Ind i din kommende bog med den!
  (Hvornår kommer den? Fortæl!)

 3. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 09:21 | Permalink

  thanks good post

 4. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 13:12 | Permalink

  Very nice information,I found your blog on google and read a few of your other posts. I just added you to my Google News Reader. Keep up the good work Look forward to reading more from you in the future.

 5. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 15:42 | Permalink

  thanks good post

 6. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:30 | Permalink

  good quality post thanks

 7. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 17:41 | Permalink

  Finally, got what I was looking for!! I definitely enjoying every little bit of it. Glad I stumbled into this post! smile I have you saved to check out new stuff you post.

 8. Skrevet d. 12. november 2010 kl. 20:55 | Permalink

  What is the difference between a degree in interior design and interior architecture?

 9. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:14 | Permalink

  what if taxes worked in reverse of how the do now?

 10. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 00:37 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 11. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 12:34 | Permalink

  Don’t Pay For Links To Your Site Join Us And Get Free Website Links Engleza Online.http://www.optimizare-site-google.info

 12. Skrevet d. 13. november 2010 kl. 17:44 | Permalink

  Hi, look at those website regarding wrexham web design and web design wrexham, Bye

 13. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 03:24 | Permalink

  very good \o/

 14. Skrevet d. 14. november 2010 kl. 12:36 | Permalink

  good quality post thanks

 15. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 01:17 | Permalink

  I admire what you have prepared here. I enjoy the part where you point out you do this to be able to offer back but I would guess by most of the feedback that this is certainly working for you as well.

 16. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 03:19 | Permalink

  good game! i liked it too, ultram no prescription, [url="http://tramadolonline.groupsite.com"]ultram no prescription[/url], http://tramadolonline.groupsite.com ultram no prescription, =-(,

 17. Skrevet d. 15. november 2010 kl. 16:11 | Permalink

  thanks good post

 18. Skrevet d. 16. november 2010 kl. 02:17 | Permalink
 19. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 14:26 | Permalink

  awesome theme as well as perfect post.many thanks this is great information and facts

 20. Skrevet d. 18. november 2010 kl. 22:22 | Permalink

  Hi, please take a look at this pages if You are interested in mirae assemblers or maybe assembeling jobs for at home and work from home jobs assembly. See You

 21. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 16:23 | Permalink

  Very good points you wrote here..Great stuff…I think you’ve made some truly interesting points.Keep up the good work.

 22. Skrevet d. 19. november 2010 kl. 17:12 | Permalink

  Hi, please visit my pages if You are interested in home assembly beaded earrings or maybe at home assemblers or how to assemble pens. Ciao

 23. Skrevet d. 22. november 2010 kl. 02:13 | Permalink

  This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 24. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 02:51 | Permalink

  Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 25. Skrevet d. 23. november 2010 kl. 12:08 | Permalink

  Cheers for this posting, guys, retain up the fantastic operate…

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.