DE SEJE UNGE MENNESKER #2

Jeg arbejder lige nu på en dejlig lilleskole. Da jeg en af de første dage skulle have 7 kl. i billedkunst, spørger jeg ind til et af drengenes produkter – om der var en forbindelse mellem det, han har lavet og måden han er på. Han kigger på mig med et intenst blik og spørger: “Er du sådan en menneskekender?”

De er seje i dag, nutidens yngre generation. De er så skarpe, så sensitive, så ligefremme og så omsorgsfulde. Måske glemmer vi det i hverdagens susen afsted. Men jeg er sammen med børn fra 6-16 år i timevis hver dag, og jeg kan forsikre dig om, at hver eneste af dem imponerer mig.

Når jeg fortæller om deres skønne ord og bedrifter til forældrene, er mange af dem taknemmelige, for det er ikke just det, de oplever derhjemme. Men husk, dit barn er ikke primært den ugidelighed og vrede, de viser derhjemme. De rummer altid så meget mere.

6. kl. skal skrive projekt om et politisk eller religiøst overhoved efter eget valg. To piger læser om person i artikler fra Illustreret Videnskab, men vil egentlig gerne vide mere, så de griber da lige mobilen og ringer ind til magasinet for at få fat i journalisten.

En dreng skal skrive om Gadaffi og fortæller mig, at i virkeligheden kan Vestens grund til at gå i krig mod Gadaffi være olieinteresse, for hvorfor går Vesten ikke ind i andre lande, hvor der er diktatorer, som piner sit folk, men som ikke har olie i undergrunden?

Vi taler om 12-årige børn her.

Som dansklærer på en smedeuddannelse skrev de 20-årige fyre, hvad de havde fået ud af undervisningsforløbet i dansk:

“Jeg har lært noget om, hvordan man forstår andre mennesker, og hvordan man får det bedre med sig selv.”

“Jeg har fået mine egne holdninger udvidet og lært hvordan man skal behandle andre mennesker bedre.”

“Har forstået meningen med en dialog, og man ikke bliver et dårligere menneske af at tage fejl.”

Det er da rørende ord af nogle store, stærke fyre, som på overfladen så ud til kun at tænke på World of Warcraft og porno. Men ‘verden er dyb’ som Nietzsche skrev.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.