DAGENS TIP: SKILØB PÅ STEDET OG THUMBS UP!

Er det ikke sådan, at humøret stiger eksponentielt med overskuddet? Det føles sådan. Og i hvert fald hænger vores overskud sammen med vores energiniveau, der er afhængigt af diverse ting og sager, som Maslow så fint beskrev i sin behovspyramide.

Søvn er et af de primære behov. Og den er der pludselig meget mindre af, når man får et 5. familiemedlem. – Hvad enten det er en baby eller en hundehvalp. Uhh, Mikkel og jeg synes, det er hårdt, og vores lunte er kort, kort.

I morges konkluderede Hannah, at nu gad hun altså snart ikke snakke med mig mere, hvis jeg hele tiden skulle være så sur. Så klagede jeg min nød over at være i søvnunderskud og træt af at kravle på gulvet og tørre tis op for 37. gang (sådan ca.) Hun forbarmede sig gavmildt over mig, og sprang straks til med hjælp.

Jeg skulle bare hoppe skiløb på stedet, mens jeg sagde frisk og frejdigt: “Ud med surhed. Jeg vil være glad. Ud med surhed. Jeg vil være glad.” Grinagtigt som det så ud, virkede det. Humøret steg, og hvis du vil afprøve det komiske tip, så husk også lige, at tommelfingrene skal vende nedad, når du siger surhed og selvfølgelig opad, når du siger glad!

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

2 kommentarer

 1. Skrevet d. 22. september 2011 kl. 09:43 | Permalink

  Ha ha det tip kan jeg vist godt bruge indimellem. Indimellem når humøret er lavt herhjemme så danser vi “hulla-hulla-dans” – det går ud på, at vi danser rundt om os selv, mens vi synger hulla-hulla-hulla. Totalt fjollet, men det får altid humøret til at stige. Hav en dejlig dag!

 2. Skrevet d. 22. september 2011 kl. 10:10 | Permalink

  TAK Nina. – Skønt med skøre humørtips. Lad os få det, der virker, så øjnene vi ser verden med, kan se HVOR skøn, udsigten egentlig er.

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.