DØDEN OG LIVET

En af vores bekendte er ved at dø af kræft. Hun er lige kommet på hospice, og jeg talte med Hannah om det forleden. Hun blev meget stille. I mange timer.

Da vi skulle spise aftensmad, var hun på sit værelse, og blev ved med at råbe “jeg kommer lige om lidt“, da jeg for 3. gang meddelte, at vi skulle spise. Jeg blev lettere irriteret, men vi talte ikke mere om det.

Da jeg senere kom ind for at sige godnat, så jeg, hvorfor hun ikke var kommet springende, da vi skulle spise. Hun havde haft noget, hun skulle gøre færdigt først. (Louise, husk at der gerne er en rigtig god grund, der gør enhver irritation overflødig.)

Store menneske i lille krop. Hvilke tanker du gør dig, Hannah.

Jeg fik forklaret, at tegningen skulle vise, at når man var døende, kan sjælen enten vælge at fortsætte livet i denne krop – damen til højre – eller man kan forlade denne krop og fortsætte livet videre et andet sted – mod hjertet øverst i tegningen.

Sikke en fin måde at bearbejde noget, der føltes rigtigt svært. Og hvis det er, som Hannah viser, er døden i sig selv ikke frygtelig. Blot et hylster der forlades af en sjæl på vej mod noget bedre. Men derfor kan savnet stadig være umådelig stort.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Anne
  Skrevet d. 15. februar 2012 kl. 22:20 | Permalink

  Jeg bliver helt rørt. Hvor må du være stolt af din datter :-)

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.