Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.
- "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"
"Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."
"Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."
"Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"
"Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."
-
Jeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.
Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer. -
RSS
COMPUTERSPIL OG HJERTEKVALITET
Indtil i går, hvor Mikkel fortalte mig om noget, han forleden så i fjernsynet, indtil i går vidste jeg ikke, at halvdelen af 12-13-årige drenge spiller computer i ca. 3 timer hver dag. Og en femtedel spiller mere end 5 timer hver dag. Jeg synes, det er virkeligt trist. Det er for lang tid ikke at være delagtig i familiens hverdagsliv – foruden alt det sjove, man går glip af at opleve i og af verden med sine 5 sanser – uden en teknisk dims imellem sig og verden.
I udsendelsen, Mikkel havde set, undersøgte de også voldelige computerspils påvirkning af 12-13-årige drenge. En gruppe drenge spillede ‘Counter-Strike’ og den anden læste en sjov og fredsommelig bog. Efter et stykke tid fik begge grupper vist en film, hvor politiet kæmpede imod nogle demonstranter og var voldelige imod dem.
Bog-læsernes puls steg, og deres ansigtsudtryk viste bl.a. væmmelse og overraskelse. Computer-spillernes puls FALDT, den faldt, og de fortrak ikke en mine, mens de så volden i den virkelige verden.
Måske vil man sige, at man ikke kan sætte grænser for børn, når de når en vis alder. Men hvis vi ikke gør det, mener jeg vi ikke påtager os et ansvar, der alene kan være vores. Tweens og teenagere har stadig brug for at blive guidet og brug for rammer, vi udstikker. Pladsen indenfor rammerne skal og må selvfølgelig udvides, men jeg mener ikke, alt bare skal overlades til deres forgodtbefindende. For deres lyst er ofte styret af stærke og ret så ubehagelige kommercielle kræfter.
Hvis de unge ville købe våben, ville vi stoppe dem, ik’? Så det er muligt at sige nej – vel vidende at de måske alligevel gør det, vi siger nej til. – Men det er stadig i et mindre omfang, end hvis vi blot lod stå til.