CIRKUS

Der er hverken tips eller inspiration i dette indlæg. Jeg havde bare lyst til at fortælle om en oplevelse, vi havde i fredags. Der sad vi helt usædvanligt ikke i sofaen for at se X-factor, som vi plejer som resten af familien Danmark.

Vi havde nemlig fået fribilletter til en cirkusforestilling. Jeg har ikke været i cirkus i maange år, men jeg glædede mig faktisk til det sansebombardement, som jeg huskede, sådan en cirkusforestilling er.

Men altså – jeg tror nu, at tiden er løbet fra cirkus, og at det ikke er dér, livet lægger sin energi. Klovnene tæver hinanden, ydmyger publikum så en mand, der var trukket ind i manegen vredt forlader nummeret og sætter sig på sin plads, artister udfører livsfarlige numre, så ens solar plexus snører sig helt sammen – både af frygt for at det går galt og af sorg over at se de kunstige smil og de vemodige øjne, og kvinderne viser bryster og baller, så man bliver mindet om, at kvindernes kampdag d. 8. marts stadig tjener et formål.

Det virkede bare ikke rigtigt og slet ikke livsbekræftende og festligt. Som en hul skal, der pakker sig ind i glitrende palietter og farvede laserlys for ikke at vise sin tomhed.

Tænk, så er det mere berigende at sidde foran skærmen og se X-factor. Det var vi faktisk alle enige om.

Men måske tager jeg fejl, og der er sikkert også forskel fra cirkus til cirkus.

Men én oplevelse var stor. Pigerne og jeg red på en elefant. Da Pjerrot kom ind og fortalte, at man i pausen kunne købe en runde i manegen på en af de 4 afrikanske elefanter, så måtte jeg bare gøre det. Og det var virkeligt fantastisk. Du ved godt, at når man rører ved fx en meget stor sten, så kan man mærke dens fylde, og det var meget specielt, at mærke så stor en styrke forplante sig fra elefanten ind i en. Pigernes og min øjne lyste om kap bagefter.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 19. marts 2012 kl. 21:35 | Permalink

  Hej Louise
  Jeg ser på dit indlæg at du nok ikke lige får lyst til at gå i cirkus igen, sådan lige med det samme. Jeg kan give dig ret på mange punkter, men informere dig om at ikke alle cirkus benytter sig af sådanne klovnenumre og halsbrækkende numre. Jeg vil derfor gerne invitere dig (4 billetter) i Cirkus Baldoni så du forhåbentlig kan kostatere at tiden ikke er løbet fra alle cirkus.

  Meddel blot på min mail, hvis du vil benytte dig af mit tilbud. du kan finde vores turné på hjemmesiden.

  mange hilsner

  René Mønster
  direktør for Cirkus Baldoni

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.