BIG MOTHER WATCHING YOU

Jeg talte med en kollega i dag. Hun bor på Nørrebro og har to drenge – den ene går i børnehave, og den anden i 1. klasse. Vi talte om, hvad det mon betyder for mange børn at vokse op som en ‘baby-alarm-generation’. Hvor vi forældre fra begyndelsen af har øjne på stilke ift. hvert et piv og hver en bevægelse.

Vi fandt ud af, at vi begge er vokset op på landet, hvor der intet opsyn var med vores leg og væren. Min kollega fortalte, at nu tager hun sine drenge med på legepladser rundt i byen, og hun sidder klar på sidelinien til at advare dem, hvis de er klatret for højt op eller noget andet ser for faretruende ud. Vi reflekterede over, hvad det mon kunne betyde for dem. Om de måske kom til at betvivle deres egen formåen, eller om de bliver trodsige og måske engang vil være soldater eller hoppe i faldskærm. – Om 15 år i 4000 meters “Se mor, nu springer jeg, og jeg kan godt klare det, selvom du står og græder lidt imens.”

Det er svært at sige, om Big Mother watching you har en større betydning. Men jeg er overbevist om, at vores børn har godt af, at vi læner os mere dovne tilbage på bænken. For det er ikke rart at mærke, at nogen ånder en i nakken. Og det er skønt at opleve, at man bare formår så meget. Og børnene får mere overskudsfyldte forældre, hvis vi øver os på at læne os tilbage og trække vejret i bund, i stedet for at sidde på spring på kanten og bekymre os og udmatte os selv.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.