BØRNS TANKER

Ej se det sner!

F… hvor taler hun meget!

Er det i morgen eller på onsdag, at han har fødselsdag?

They don’t know about the things

Hvad var det nu for nogle lektier, vi havde for?

Jeg skal huske at spørge mor…

Shit, jeg har glemt min pung.

OMG – jeg har travlt

Ej, er det ikke Fars dag i dag?

Er hun ikke snart færdig?

Hannah lavede den her tegning forleden. Hun er 12 år, og viser den ikke ret godt, at vi voksne ikke altid bare kan forvente, at vores børn står klar-parat-start ift. alle de mange beskeder, vi giver dem? – Rundt om pigen er de voksnes talebobler, der siger “Det er altså vigtigt“, “Hører du efter eller hvad” og “Halloo“. Som kræver pigens opmærksomhed.

Jeg synes, det er en fantastisk påmindelse om, at hvert menneske har så meget på spil indeni, at det virkelig ikke er givet, at omverdens krav om opmærksomhed bliver hørt. Mikkel havde også en fin pointe, da han så tegningen og sagde, at den også viser, at pigens tanker er svære at se på tegningen. Dvs. at vi må gøre en indsats for at leve os ind i vores børns verdener.

Ja, vi voksne – forældre, pædagoger og lærere – må gøre en indsats. Og vi må vægte vores ord, irettesættelser, beskeder osv. på en guldvægt. Og vi må huske, at når børnene ikke bare lytter, er det ikke for at genere os.

Der skal bare ofte noget ekstra til, for at få vores budskab igennem, hvad enten det handler om gymnastiktøj, vaske hænder, vi skal hjem nu osv. I det her indlæg gav jeg engang 4 tips til det – til hvordan man får sit budskab igennem.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.