BØRN OG KULTUR

Jeg håber, I alle havde en rigtig glædelig Juleaften. Her i de rare juledage skal I få de fineste ord om børn og kultur. Det er et gæsteindlæg fra min skønne kollega fra læreruddannelsen, Inger Lokjær Faurdal, som er lektor og underviser i musik og specialpædagogik:

Børn og kultur – stemte øjeblikke

I søndags (d. 8. december) sang Frihavnskirkens pigekor og Østerbro pigekor julen ind sammen med den danske klassiske vokalgruppe Ars Nova i Garnisonskirken, København.

På grund af pigekorene var der mange børn blandt tilhørerne, søskende som også skulle med til den store koncert. Kirken var fyldt til bristepunktet af tilhørere i alle aldre.

Man siger så tit, at børn i dag er så urolige, og har svært ved at sidde stille. Men denne søndag modbeviste, at det altid forholder sig sådan. Børn kan sagtens være stille, når de (evt. sammen med voksne) oplever stemte øjeblikke. – dvs. øjeblikke, hvor man glemmer tid og sted.

Børnene var generelt meget stille undervejs i denne koncert, men især da Ars Nova, sang en gammel engelsk julesang, opstod der magiske øjeblikke hvor alle i kirken lyttede til de 12 smukke stemmers samklang. Børn har ofte fin fornemmelse for kvalitet og for det særlige i en oplevelse.

Efter koncerten sagde en 13 årig pige fra koret: ”De der Ars Nova, de er amacing”.

Stemtheden i kirkerummet vil jeg huske længe.

Så opfordringen lyder hermed: Tag børnene med til kulturelle oplevelser, vælg nogle, hvor man ved, at børn også er velkomne, og mærk, at det ind imellem kan være magisk, at opleve noget i fællesskab, der er større end en selv.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.