BÆNKEN PÅ FÆRGEN.

Vi hentede pigerne i går, som havde holdt weekend hos mormor og morfar i Rørvig. Sad på en bænk oppe på Rørvigfærgen, mens solen gik ned, og ved siden af os sad den kæreste familie på 4. Pigen Tilde på 2 år, var så kær, så kær, og jeg blev så salig, at Mikkel sagde til mig, at vi altså ikke skal have flere børn.

Hannah og jeg var ellers klar til at snige Tilde med hjem, åh hvor var hun sød. Moren og hende hyggede sig. På et tidspunkt kommer de tilbage til faren og storesøsteren på bænken, efter at have gået lidt rundt på færgen. Søsteren – på omkring 5 år – ser jaloux ud, og lægger sig med et trodsigt blik ned på bænken for at spærre det hele.

Og hvilken sej mor. I stedet for at irettesætte, komme med voksne ord om, at der skal være plads til alle, eller italesætte jalousien, så sætter hun sig blot på det yderste af bæken, smiler skælmsk til sine store datter, og maser langsomt sin numse tilbage. Pigen overgiver sig til latteren, og sætter sig frivilligt op, så der bliver plads til alle. Sejt, ik’?

Det er sådan noget, vi formår at gøre, når vi har overskud og ikke bliver fyldt af irritation over det, vores børn gør. Så lad os huske at passe på os selv i hverdagen, så vi skaber overskuddet. Det fortjener både vi og vores børn.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.