AT BLIVE REGNET FOR NOGET

Hannah havde fødselsdag i torsdags, og hun fik bl.a. endnu en sæson af Det lille hus på prærien. Vi lader alt i den serie gå lige ind i maven og hjertekulen og griner og græder sammen med de fantastiske 5 dér på prærien. – Gider slet ikke at høre ord som ‘sentimentalt’ og ‘alt for lyserødt’ (!)

I går så vi et afsnit, hvor den mindste søster Carrie får lov til at hjælpe faren med at malke en ko. Bagefter går hun fra stalden med den store spand så fyldt med mælk, at den skvulper lidt over, ind i køkkenet og rækker stolt spanden til moren.

Rebekka kommenterede scenen og sagde: “Ej, de regner hende for noget. Så får hun det godt.” Jeg spurgte ind til det, og Hannah sagde: “Ja ja mor – nu vil du skrive det på din blog.” “Jep“, svarede jeg, “for det er da så vigtigt.” Hannah: “At de viser hende tillid?”

Ja, lige præcis – lad os vise ungerne omkring os, at vi regner dem for noget ved at vise dem tillid, når vi fx giver dem opgaver, de kun liige kan klare. Det skal ikke alt sammen være hygge og saftevand der serveres. For vi vokser alle så meget af indimellem at skulle stå vildt på tæer, fordi vi kun akkurat liige kan klare opgaven.

Ja ja, den serie er skam slet ikke så tosset. Og se, hvor de ser pæne og søde ud.


Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.