ARME

Har I mon fået klappet på hinandens kroppe derhjemme? Her kommer lidt motivation for at gøre det – for at få rørt ved hinanden, mærke kroppen og lade ordene forsvinde for en tid.

Når vores kroppe bliver rørt ved, udløses hormonet oxytocin. Det er anti-stressende, får vores blodtryk til at falde og styrker faktisk både vores tillid til andre mennesker og vores gavmildhed. Man kalder også oxytocin for ‘krammehormonet’, for det udløses, når vi giver knus – eller klapper på hinanden – i over 30 sek.

Så når vi kommer ind ad døren om eftermiddagen, kan vi virkelig hjælpe vores børn og os selv til at geare ned og mærke ro og velvære strømme rundt i os, hvis vi afsætter en lille stund til røre ved hinanden.

Jeg lovede forleden en øvelse til. Ligesom klappeøvelsen kan den også bruges til helt små børn og til voksne. Den handler om vores arme.

Vores arme er på mange måder ret fascinerende. Det er dem, vi giver med. Og det er dem, vi modtager med. Vi kan “give den hele armen”, og vi kan “modtage med åbne arme.” Man mærker sådan en dejlig fornemmelse, når armene får noget igen, og det gør de her:

ØVELSE TIL AT FÅ AFSLAPPEDE ARME OG VELVÆRE I HELE KROPPEN

Den ene står med lukkede øje og tager imod.

Den anden masserer nu en arm ad gangen hos den med lukkede øjne. Start oppe ved skulderen, og klem med begge hænder om den andens arm hele vejen til fingrene, som også gerne må blive nusset hver og en.

Så er det den anden arms tur, og jeg bliver helt blød i knæene lige nu, når jeg tænker på, hvor dejligt det er.

Hav den dejligste søndag.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.