ANTENNER OG FØLEHORN

Sådan her tror jeg på en måde, børn ser ud…

De har de vildeste antenner, så de opfanger langt mere end de fleste voksne. Sanseindtryk, stemninger, atmosfærer og meget andet.

Når vi vil hjælpe børnene omkring os til at blive livsduelige, mener jeg derfor, at noget af det vigtigste er, at vi kan mærke os selv. For børnene fornemmer med det samme, om vi fx er i tvivl om noget eller om vi ikke mener det, vi siger.

Børn bliver trygge, når de er sammen med voksne, der tør tage ansvar og ved, hvad de selv mener. Men det ved man kun, når man kan mærke sig selv. Så kan man til gengæld også mærke, om man tager fejl, og børnene har ingen problemer med, at man indimellem skifter mening. Hvis bare det er undtagelsen og ikke reglen.

For at vi kan mærke os selv, kræver det, at vi indimellem trækker vejret i bund. Sætter mobilen på lydløs. Er til uden at gøre. Sætter tempoet ned, så vores antenner kan komme frem – som sneglens følehorn, der har været trukket ind, når det hele er gået lidt for stærkt. Og at vi gør noget af det, vi nyder. Bare fordi.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.

Én kommentar

 1. Skrevet d. 5. juni 2012 kl. 13:03 | Permalink

  Tak Louise for din opfordring til at NYDE, bare fordi… det skylder vi livet! K.h Ingrid

 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.