ALT/INTET vs. LIDT HAR OGSÅ RET

 • Den plante trænger vist til vand” tænker jeg – men tanken følges af en anden, nemlig: “Hvad nytter det at vande den – de andre trænger sikkert også, og jeg har ikke tid til dem alle. Så det er altså ikke lige nu, den får noget at drikke.”
 • Jeg ser en fnullermand på gulvet i hjørnet på vej til toilettet. Toilettet besøges en del gange i løbet af en dag, og hver eneste gang irriteres mit blik af den fnullerfis dér på gulvet. Men jeg fjerner den ikke, fordi “Hvad nytter det at fjerne den smule støv – hele gulvet trænger vel egentlig til at støvsuges, og det kan ikke lige blive nu. Så fnullermanden får lov at ligge i fred.

Jeg ved ikke, om du også har ‘alt-eller-intet-tendenser’, som jeg har? Men her til aften mærkede jeg en frydefuld tilfredshed, da jeg rent faktisk gav den kære plante på 1. sal – som altid er meget mere tørstig end de andre – en ordentlig sjat vand. Og da jeg fjernede noget jord ude i gangen fra en støvle med et stykke papir uden at sætte gang i det store støvsugeri.

Jeg ved ikke, hvor den der med ikke at gøre en smule, fordi man ikke kan gøre det hele, kommer fra. Men jeg tror, det er helt vildt vigtigt at lære sig selv, at lidt også har ret, og selvom meget ofte er bedre, er lidt altså ret godt. For Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag. Det er der sjældent noget, der gør.

– Også i forhold til vores børn. Det er som om, at hvis man først har været sur og vrissen og sagt ting, man fortryder, så kan det hele også være lige meget, og man undlader at gøre den lille rare ting, som man egentlig godt formår nu og her. Som om den lille rare ting – som et smil, en håndsrækning, whatever – er for ubetydelig i forhold til det store, der har været dumt.

Men noget rart er aldrig for småt. Selv den mindste brik i puslespillet er nødvendig, så læg brikken, når du kan. – Vand den ene blomst, saml fnullermanden op, hvis den irriterer dig og sig det lille ord ‘undskyld’ til dit barn, når du har gjort det, der sårede.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.