Akkumulér godhed. Brug tippet og mærk RO & VELVÆRE

Når du har en lille stund, måske ikke i løbet af dagen, men så når du lægger hovedet på puden, så prøv følgende lille øvelse. (Her kommer lidt motivation for at prøve den af:)

 • Den skaber ro i krop og sjæl.
 • Den skaber balance i dit nervesystem.
 • Den nedsætter stress og jag (i det nationale forskningscenter for arbejdsmiljø forsker de i teknikken).
 • Den akkumulerer godhed, som en af mine forældrerådgivningsklienter sagde.

  Er det ikke anbefaling nok til at give den en lille chance – og forresten, sagde jeg, at den kun tager ca. 3 min.?

 1. Træk vejret roligt, hvor du efter en indånding venter et øjeblik, inden du puster ud, og efter en udånding venter lidt inden du trækker vejret ind. Tæl til 5 i pauserne.

 2. Efter at have trukket vejret sådan en lille stund – omkring 10 vejrtrækninger – så forestil dig, at du trækker vejret igennem dit hjerte. Bare tænk på dit hjerte. Lig/sid sådan en lille stund.

 3. Genkald dig nu en rar situation fra dagen. Et øjeblik hvor du blev fyldt med glæde, taknemmelighed, eller en anden positiv følelse. Når du har været i den følelse lidt tid, er øvelsen såmænd færdig. – Og dit hjerte slår nu i en fast rytme, som er det, der skal til, for at du mærker ro og velvære og ingen stress overhovedet.
Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret og tagget , , , . tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.