Ae ae

Der gik en mor på fortovet. Hendes barn sad op i barnevognen og nød forårslivet. Moren stoppede op, og uden synlig grund kærtegnede hun sit barn og så med nærvær på den lille fyr. Det var bare en enkel aen, men hvor gjorde den godt. Både for drengen, for hende – deres ansigter lyste op i smil – og for mig, der blev mindet om, hvor betydningsfuldt det er, at vi kærtegner vores børn. Ikke bare under farvelkrammet, trøsteriet eller putteriet – men også uden anledning overhovedet. – Og også til vores elever.
Kærtegn får mennesker, både giveren og modtageren, til at vokse og blomstre. Børnene og vi bliver bløde og åbne, så verdens indtryk kan strømme ind og gøre os større, og så vores væsen kan stråle ud og berige verden. Ae ae.

Dette indlæg var udgivet i:Ikke kategoriseret. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.