7.9.13.

Kan denne tid andet end at være ens yndlingsårstid? Og så er det tilmed d. 7.9.13 i dag, og dagen hedder faktisk Louise. Sådan noget gør mig glad.

Kan du huske, at når man spiller rundbold, er der altid en der spørger, om vi spiller med at ‘gemme på befriere’? Det gør man nu aldrig. Men når lyset er så smukt, luften er så klar, og varmen endda også giver gavmildt – så er det jeg får lyst til at gemme på befriere og beholde al den dejlighed helt present, så det kan trækkes frem, når isvinteren kommer.

Derfor ser vores have sådan ud lige nu.

Fordi vi har sovet ude alle 5, også Manna. Og jeg er heldigvis vågnet flere gange om natten og set tusinder af smukke stjerner. Og Mikkel og jeg vågnede kl. 4.30 og overvejede at stå op, fordi vi følte os helt udhvilede. For luftens friskhed smitter. Men dynens bløde tyngde lullede os i søvn igen.

Grunden til jeg skriver alt det her, er fordi, I skulle have set Hannahs ansigt, da vi spurgte, om hun ville være med til at sove udenfor i nat. Hun STRÅLEDE af glæde. For børn elsker magi i hverdagen. Og en enkelt ændring på en hverdagsrtutine kan være magi. Det kan virkelig svare sig at bryde rytmen, rutinen og roen indimellem. For glæden er så skøn at være sammen om. Og giver vores børn lyst til at høre efter, hvad vi siger. Fordi det ikke kun er de samme genkendelige irettesættelser og praktiske ting altid.

Mht. at gemme på befriere – på varme inden kulden kommer – så håber jeg det kan lade sig gøre den næste uges tid. Jeg sidder nemlig i lufthavnen og flyver om et øjeblik til Singapore på konference. Min kusine har været der, og hun sagde, at da hun stod ud af flyveren, var det som at få kastet 7 dyner i hovedet. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig. Men jeg er også ubeskrivelig heldig, det må være det der 7.9.13 – se, hvor jeg skal bo.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.