4 ORD

Så er ferien ved at være slut. Hvordan har I mon haft det derude alle sammen? Nogle gange er ferierne svære, fordi vi kan have så mange forventninger – som ofte er tæt fulgt at store skuffelser. Fordi hverdagen med børn bare ikke er evig hygge, glade smil og fingermaling i timevis. Der er gråd, frustrationer, utroligt mange lavpraktiske ting og træthed. Og den slags kan være endnu sværere at håndtere, hvis man sådan gik og håbede på og trængte til noget helt andet.

Livet og hverdagen rummer bare hele paletten, det kan vi ikke komme udenom. Men vi kan gøre vores til at håndtere det bedst muligt. Så vi tager godt vare på os selv og hinanden imens.

Og her kommer til jer fra mig noget af det, der hjælper mig aller-allermest i hverdagen. 4 ord som har en fuldstændig magisk virkning i forhold til at finde hjem til sig selv. Og hjælpe børnene til det også. Prøv blot at sige dem inde i dig selv, når:

 • noget er ved at brænde på,
 • allerede står i flammer,
 • eller der har været ildebrand, og det er så svært at ‘komme igen’ på en god måde.

De 4 ord er: Jeg elsker dig. Tak.

Det kan jo virkeligt ikke skade at prøve, så prøv løs, og se om du kan mærke en positiv effekt.–- Hvis du har brug for en slags forklaring på det ret mærkelige råd, har jeg skrevet om de 4 ord lige her.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.