SØDE ORD

Da Hannah en dag klappede vores hund Manna og sagde søde ord til hende, kiggede hun op på mig og sagde:

“Nåhh, Manna bliver så glad når man roser hende. Når hun ikke kan falde til ro, så gør hun det, når man roser hende. Det gør alle.”

Brug en 12-åriges vise ord ift. dit barn. Er det uroligt, ude af balance, opfører sig irriterende, så bemærk dét, der er herligt ved det lille menneske. Eller vis uden ord men med et venligt kærtegn, at det er holdt af. Så bliver barnet i stand til at finde sig selv. I modsætning til vrisne ord og irettesættelser.

Ros, smil og anerkendelse skaber samme proces i et menneske, som fotosyntesen gør for planten og luften. Planten indånder energ i form af lys fra solen, og den omdanner denne energi til den livsnødvendige ilt gennem sin udånding. Når barnet mærker omverdens værdsættelse, virker det som solens energi i planten, og barnet kan give glæde og overskud til omverden. Det er da smart.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.