2 VERDENER

Det er mærkeligt – jeg troede, jeg lagde dette indlæg på bloggen i går, men opdager nu, at det af en eller anden grund ikke blev offentliggjort. Men her er det, bedre sent end aldrig:

Kan ikke forklare, hvorfor her har været så stille i en del dage. Men nu glæder jeg mig i hvert fald til at komme ind i en ‘et-indlæg-hver-dag-rytme-igen’. Bare lige så du ved det.

I sidste uge talte Hannah og jeg om, at nu var det snart 1. søndag i Advent. Hannah blev stille, mens hun sad og talte dage – men udbrød så pludselig begejstret “Og mor – det ligger lige en søndag. Er det ikke heldigt, så vi har god tid?”

Jeg grinte, mens jeg forklarede, at det var en del af pointen med Adventssøndag – at de sådan set dukkede op, netop når det var søndag. Hun begyndte selv at grine, da hun opdagede, at det selvfølgelig var sådan, det hang sammen.

Jeg elsker, elsker, elsker når børnene minder mig om, hvad det egentlig er for en verden, de lever i. Den er altså bare meget anderledes end vi voksnes snufsfornuftige og stringent logiske verden. Og skal vi bygge bro imellem de to verdener, så hverdagen kan fungere, må vi lade verdenerne berige hinanden. Ved at have plads til både sjov, løssluppenhed, fordybelse osv. OG praktiske gøremål, tidspunkter der skal overholdes osv.

Og øve os i ikke at bebrejde børnene for, at vores verden ofte er meget svær at forstå.

Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.