2. HALVLEG

Her kommer de sidste 3 tips, der kan hjælpe dig i hverdagen med at få dine børn til at lytte. De 2 første som jeg beskrev i mit sidste indlæg var 1) Dosér dine ord og 2) Gør dig attraktiv. Og her får du 2. halvleg af de ting, jeg oplever virker mest effektivt både herhjemme og også i samværet med de mange hundrede af børn, jeg har undervist.

Tip 3.

Hjerne farvet.jpg

Surprise! Overrask dit barns hjerne
Når du er forbybet i noget, og der bliver kaldt på dig, er det din tillærte hensynsfuldhed og fornuft, der byder dig at stoppe med det, der ellers er så fedt lige nu. Børn er primært styret af impulser og følelser, så det kan de ikke. Det er svært med det vons at omstille sig til noget helt andet.

Lav derfor et dansetrin, sig noget totalt uventet eller giv en kildetur – et eller andet der fanger dit barns opmærksomhed og hjælper det med at flytte sit fokus hen mod dig og det, du har på hjerte.

Ligesom jeg gør, når jeg underviser og skal have deltagernes opmærksomhed efter kaffepausen. Jeg trommer fx med begge hænder på tavlen, eller siger højt LYT TIL DE MAGISKE ORD FRA MR. MAX, når pausen er slut.

Tip 4.
Vær nærværende
Det nytter ikke at give praktiske beskeder, mens du selv er fraværende eller har gang i alt muligt andet. Træk vejret i bund og kom til stede her og nu. Også selvom du har travlt. Det kan betale sig. Du vil opleve et barn, der kan være effektivt, hvis du stopper op, og I får øjenkontakt, inden du giver en besked. Det er langt sværere, når du stresset råber ”Se nu at blive færdig, for vi har simpelthen så travlt” – mens du selv liige drikker den sidste sjat i koppen og liige lægger lidt mere mascara på.

Tip 5.
Lyt til dit barn
Vi er vores børns rollemodeller. Og de lærer først og fremmest af det, vi gør og ikke det, vi siger. Så hvis vil vil have, børnene skal høre på os (og andre), må vi vise dem respekt ved at lytte til dem. Hvis ikke det er muligt at lytte opmærksomt lige nu, så sig det. – Men at du meget gerne vil høre om det hele, når der kommer en rolig stund. (Og husk dit løfte.)
Dette indlæg var udgivet i:Uncategorized. tilføj som bogmærkepermalink.Der er lukket for kommentarer og trackbacks.
 • Få 10 TIPS til at få det bedste frem i dit barn og dig selv i hverdagen. Og nyhedsbreve med inspiration, fif og viden om familielivet.


 • "Tak for de fine nyhedsbreve. Jeg bliver klog og kan bruge dine råd med det samme i hverdagen. En stor hjælp!"

  "Tusind tak for en inspirerende blog, dejligt at blive inspireret af en der tager børnene alvorligt."

  "Din anerkendende og respektfulde tilgang til børn er meget inspirerende."

  "Jeg er ofte blevet ‘reddet’ af dine tips og ideer når det hele brændte på og jeg bare så mig selv som den mest utålmodige og trælse mor. Tak for at huske mig på det som virkelig BETYDER noget her i livet!!"

  "Din blog hjælper mig i den grad til at have det rette fokus ift mine to piger på 5 og 8 år. Ro, tålmodighed og tilstedeværelse. Og man får det tifold igen Tak for det."

 • Louise Klinge NielsenJeg skriver for at give dig, der er forælder, inspiration og redskaber til at få mere glæde og overskud i hverdagen. Så du lettere får øje på alt det fine, dit barn rummer.

  Mine ord tager for det meste udgangspunkt i hverdagen med Mikkel og vores børn, Rebekka på 11 og Hannah på 13. Men indimellem laver jeg flashback til tiden, da pigerne var små eller til min egen opvækst.
  Og nogle gange fortæller jeg om de mange hundrede børn, jeg har arbejdet med, og som jeg møder i mit ph.d.-projekt om lærer-elev-relationer.